2024 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Literatūrinė-kūrybinė edukacija su rašytoju Benu Bėrantu

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Saulės“ filiale (K. Korsako g. 10) vykdant Lietuvos kultūros tarybos ir Šiaulių miesto savivaldybės iš dalies finansuojamą projektą „Skaitymo bumas: už(si)kurk skaitymo variklį 2“ tęsiamas kūrybinių, literatūrinių užsiėmimų ciklas „Skaitymo laboratorija“ vaikams, šeimoms.

Balandžio 26 dieną, Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu, įvyko dar vienas šio ciklo renginys – literatūrinis-edukacinis susitikimas „Visi skuba į pirmokyklą“ su rašytoju, leidybos specialistu Benu Bėrantu. Nuotaikingame renginyje dalyvavo mažieji bibliotekos bičiuliai, 1 klasės mokiniai iš Šiaulių rajono Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų progimnazijos.

Benas Bėrantas yra parašęs septynias paveikslėlių knygas vaikams. Knygos yra išverstos į daugiau nei 10 kalbų. Prieš dvejus metus pasirodė ir pirmoji jo knyga suaugusiesiems – trumposios prozos rinkinys „Pirštų galiukais“.

Užsiėmimo dalyviams rašytojas pristatė savo kūrybą ir su trečiąja savo knyga „Pirmokykla“ priešakyje pakvietė pirmokus į linksmą kūrybinę edukaciją, kurios metu visi kartu su knygoje aprašomais miško žvėreliais keliavo į mokyklą, atliko įtraukiančias užduotis: sportavo, skaičiavo, miklino taiklumą, pasitikrino kalbų žinias, lavino piešimo įgūdžius.

Susitikimo metu netrūko daug šypsenų, smagių akimirkų – pažintis su autoriumi ir draugystė su knygomis kiekvienam sukėlė teigiamų emocijų. Vaikai buvo smalsūs, aktyviai domėjosi svečio kūryba ir gyvenimu, uždavinėjo dominančius klausimus ir fotografavosi su rašytoju.

 

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos inf. ir nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą