2024 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

Išėjo naujas „Aušros alėjos“ numeris

Kartu su Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiais pasirodė pavasarinis Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos (ŠAVB) leidžiamo žurnalo „Aušros alėja“ 16 numeris, kuriame apžvelgiamas ne tik per žiemą sukauptas kultūros naujienų derlius, bet ir pristatomos literatūros, kūrybos, istorijos aktualijos, kuo šiandien gyvena bibliotekos, kokias sukaktis minime.

Pavasarinio numerio viešnia – Kristijono Donelaičio draugijos Šiaulių skyriaus pirmininkė, visuomenininkė Izolina Natalija Lingienė. Šiame numeryje minime ryškų pėdsaką Šiauliuose palikusios režisierės Aurelijos Ragauskaitės 100-metį. Kita sukaktis – ŠAVB direktoriaus prof. dr. Broniaus Maskuliūno 60 metų jubiliejus. Su profesoriumi kalbamės apie aistrą knygoms, nuveiktus darbus ir ateities planus.

Dalijamės bibliotekoje įvykusių Nacionalinių geriausių 2023 metų knygų vaikams ir paaugliams apdovanojimų rezultatais. Rubrikoje „Knygos ženklai“ pasakojame apie menininką Alfonsą Čepauską, šiais metais minintį 95 metų sukaktį. Praveriame bibliotekoje saugomus lobynus: apžvelgiame fonde turimas latviškas knygas, džiaugiamės fondus sėkmingai praplėtusia nauja ŠAVB paslauga „Daiktų biblioteka“.

Ne vienas bibliotekos lankytojas Muzikos svetainėje matė paveikslą „Natiurmortas ir langas“. Supažindiname su jo istorija ir autoriumi Antanu Visockiu. Su 115-osiomis kino teatro Šiauliuose atsiradimo metinėmis sutampa straipsnis apie buvusio kino teatro „Tiesa“ pastatą Aušros alėjoje.

Šįkart gausu regiono naujienų. Džiaugiamės Šiaulių rajono savivaldybės Vytauto Vitkausko viešosios bibliotekos saugyklą papildžiusiu vienos žymiausių Lietuvos grafikos meistrių Elvyros Kairiūkštytės kūrybiniu palikimu, Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos projekto „Visi po viena saule“ rezultatais, supažindiname su Pakruojo rajono savivaldybės Juozo Paukštelio viešosios bibliotekos naująja vadove Vilma Pekeliene.

Linkime smagaus skaitymo!

Elektroninė žurnalo versija: https://issuu.com/savbbiblioteka/docs/ausros_aleja_nr16_issuu

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą