2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Poezijos skaitymai „Portugalijos garsai“ Šiaulių apskr. P. Višinskio viešojoje bibliotekoje

Šiaulių apskrities P. Višinskio viešojoje bibliotekoje, balandžio 4 dieną, vyko poezijos skaitymai lietuvių-portugalų kalbomis „Portugalijos garsai“. Poetai Nuno Guimarães ir Diana Jablonskaja pristatė savo kūrybos knygas (Nuno – „Vieniš(um)as“, „VOAR“, Diana – „Nemigos / Insónias“). Eilėraščiai išleisti dviejomis kalbomis – portugalų ir lietuvių. Dalis eilėraščių renginio metu buvo pristatyti video forma.

Nuno Guimarães buvo Portugalijos ambasados kultūros patarėjas, o šiuo metu dėsto portugalų kalbą Vilniaus ir Kauno universitetuose. Jis - pirmas Lietuvoje rašantis eiles portugalas, išleidęs šešis poezijos rinkinius. Nuno Guimarães įgijęs civilinės inžinerijos specialybę aktyviai dalyvauja kultūrinėje veikloje. Jis populiarina savo šalies kultūrą Lietuvoje ir Lietuvos kūrėjus Portugalijoje.

Diana Jablonskaja - vilnietė, šiuo metu Vilniaus universitete studijuoja anglų filologiją. Eiles pradėjo rašyti paauglystėje, kūrybos temos ir įkvėpimai - ją supantys žmonės, besikeičianti aplinka, realus ir išgalvotas pasaulis ir, žinoma, meilė. Atrado tikrąjį ryšį su poezija, kai pradėjo versti portugalų autorių eilėraščius į lietuvių kalbą.

Vakaras – susitikimas tęsėsi kavinėje – vyninėje „Centro šokoladinė“, kur buvo pristatyta kolegės Vitos Grigutytės fotografijų paroda „Portugalijos skonis“, o Nuno Guimarães ir Diana Jablonskaja susirinkusiems pristatė Portugalijos regionų vynus ir pakvietė degustuoti Portugalijos šiaurinės regiono dalies vyną.

Diana Jablonskaja skaitė eiles lietuviškai iš Nuno Guimarães poezijos knygos „Vien(išum)as“


Nuno Guimarães skaito savo eiles portugališkai
Poezija pristatyta video filmukais
Poezijos skaitymo dalyviai skaito pasirinktą Nuno Guimarães eilėraštį lietuviškai
Nuno Guimarães pristatė savo poezijos knygą „Voar“ („Skristi“)
Dalijami autografai
Vitos Grigutytės fotografijų parodos „Portugalijos skonis“ bei portugališkų vynų pristatymas kavinėje-vyninėje „Centro šokoladinė“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą