2012 m. spalio 31 d., trečiadienis

Edukacinė programa vaikams „Kuriame, skaitome, sužinome“ Lėlių namuose

Visą spalio mėnesį pirmadieniais ir penktadieniais Joniškio rajono  Žagarės gimnazijos pradinukai buvo kviečiami į edukacinės programos „Kuriame, skaitome, sužinome“ renginius Lėlių namuose Žagarėje. Lėlių namų šeimininkė – tautodailininkė Aušra Petrauskienė vedė kūrybines pamokėles ir pristatė kūrinius, kurių veikėjai yra lėlės, buvo skaitomos ištraukos iš Nomedos Marčėnaitės knygos „Lėlė“, Džonio Gruelo „Skudurinės Onutės pasakėlių“, Eno Raud ir Edgaro Valterio „Cypliuko“. Knygose sprendžiamos žmonių gyvenimo problemos, lėlėms nutinka įvairūs nuotykiai. Lėlininkė pasakojo, kad skudurinukės yra nepaprastos lėlės – jų vatinės širdelės pilnos išminties, kupinos gerumo ir meilės.
Edukacinės programos metu mokiniai ir jų mokytojos turėjo galimybę išmokti pasidaryti paprastą skudurinukę. Ir mažiems, ir dideliems labai patiko kurti, savo rankomis pasidaryti  mielą lėlytę. Mažesniems vaikams padėjo lėlininkė ir mokytojos, jiems sekėsi ne taip greitai perprasti lėlytės darymo procesą, tačiau didesnieji patys savarankiškai ir gražiai pasidarė sau po žaislą. Anot lėlininkės ir pedagogės Aušros Petrauskienės, svarbiausia, kad vaikai labai entuziastingai įsijungė į kūrybinį procesą, visi buvo vienodai šaunūs ir geri.


Edukacinėje programoje dalyvavo 80 vaikų ir 15 suaugusių. Į užsiėmimus Lėlių namuose  vaikus lydėjo Žagarės miesto filialo bibliotekininkės.


Programa surengta pagal Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos skaitymo skatinimo projektą „Pagauk skaitymo malonumą“, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos  kultūros ministerija.
Spalio 29-osios rytmetį įvyko programos aptarimas su projekto sumanytojomis – Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojomis.


Visi liko patenkinti susitikimais ir pamokėlėmis. Ketinama ir ateityje bendradarbiauti su tautodailininke lėlininke Aušra Petrauskiene, skleisti gerąją projekto patirtį.

Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos informacija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą