2013 m. gegužės 17 d., penktadienis

Europos diena paminėta Kuršėnuose


Šių metų gegužės 9 diemą Kuršėnuose (Šiaulių rajone), Lauryno Ivinskio aikštėje išradingai ir linksmai paminėta Europos diena.
Šventės ,,Ateik į aikštę ! Švęsti ! Sužinoti ! Laimėti !" iniciatoriai ir rengėjai - Šiaulių rajono savivaldybės viešoji bei Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos.
2013 -ieji metai paskelbti Europos piliečių metais. Žmonės turi puikią galimybę sužinoti daugiau apie Europos Sąjungą, jos piliečių teises. Kuršėnų V. Vitkausko bibliotekoje jau dešimt metų yra informacinė lentyna apie Europos Sąjungą. Biblioteka laimėjusi ES Komisijos atstovybės Lietuvoje projektą, surengė ne vieną įdomų ir turiningą renginį. O svarbiausias akcentas-šventė Lauryno Ivinskio aikštėje, skirta Europos dienai.
Į renginį susirinko gausus būrys kuršėnškių ir miesto svečių. Sveikinimo žodį tarė Kuršėnų miesto seniūnas Vytautas Gedmontas ir Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vedėja Vida Ragauskienė. Susirinkusius džiugino įvairi šventės programa-skambėjo Šiaulių kultūros centro grupės "Netto" atliekamos dainos, šoko šiuolaikinių šokių grupė ,,Jamp", VšĮ ,,Kuršėnų politechnikos mokykla" pademonstravo originalų madų šou. Šventės dalyviai galėjo išbandyti savo meninius, sportinius gebėjimus, paklausyti sveikuolių patarimų, paskanauti jų siūlomo maisto. Kuršėnų kūrybos namai, Kuršėnų sveikuolių klubas, VšĮ ,,Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims", neįgaliųjų klubas ,,Atgaiva", VšĮ "Kuršėnų politechnikos mokykla" kvietė šventės svečius į simbolinius ,,kiemelius".
Jaunieji savanoriai susirinkusiems dalijo balionus su ES simbolika, lankstinukus apie Europos piliečių teises.
Parengė Rita Nesavaitė,
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Informacijos ir kraštotyros skyrius
Birutės Litevkienės nuotr.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą