2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

„Jaunimo sveikatos atgaja“


Birželio 20–21 d. Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka įgyvendino projektą „Jaunimo sveikatos atgaja“. Kartu su partneriu Radviliškio rajono savivaldybės Jaunimo reikalų taryba pakvietė aktyvų Radviliškio rajono jaunimą į Pociūnėlių kaimą. Čia jaunuoliai išklausė paskaitą sveikatingumo tema, kurią skaitė Lietuvos sveikuolių sąjungos lektorė Justė Naujokaitytė. Projekto dalyviai aktyviai diskutavo su sveikuole apie mitybą, žalingus įpročius, fizinį aktyvumą, žmogaus poreikius. Žaidimų pagalba geriau pažino vieni kitus ir pasiskirstė į komandas. Atvykusi Skėmių seniūnijos seniūnė Romualda Rimkuvienė pakvietė išbandyti Jaunimo nuotykių taką. Jame komandos demonstravo savo išmanumą, greitį, koordinaciją, komandinę dvasią, žinias apie vietovę. Organizatorių paruoštos užduotys laukė ir keliaujant į stovyklavietę. Kartu jaunuoliai susipažino su Pociūnėlių apylinkėmis.
Stovyklavietėje projekto dalyviai statė palapines, kūrė laužą, virė vakarienę, bendravo, žaidė, vykdė komandines užduotis. Prisimindami paskaitą apie sveiką ir naudingą maistą, iš įvarių daržovių ruošė salotas.
Viešosios bibliotekos projektas įsijungė į Radviliškio jaunimo tarybos jau antrus metus rengiamą „Vasaros akademiją“. Dalindamiesi įspūdžiais jaunuoliai džiaugėsi turėję galimybę dalyvauti šiose veiklose. Labiausiai vertino turiningą laisvalaikį, užsiėmimų įvairovę, galimybę artimiau susipažinti ir pabendrauti su bendraamžiais, pabūti gamtoje, įgyti naujų žinių ir praktinių įgūdžių.
Projektas „Jaunimo sveikatos atgaja“ iš dalies finansuotas Radviliškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos programų rėmimo specialiosios programos lėšomis.


Laura Bagučanskytė,
projekto koordinatorė,
Radviliškio viešosios bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą