2013 m. lapkričio 26 d., antradienis

Šeimos savaitė Šeduvos bibliotekoje

Jau ne pirmi metai šioje bibliotekoje rengiama šeimos savaitė. Jos metu vyksta įvairūs renginiai vaikams kartu su tėveliais, seneliais. Besibaigiant lapkričiui, visi pradedame laukti didžiųjų švenčių, rūpintis dovanomis. Todėl į svečius šiemet buvome pasikvietę Pakiršinio amatų centro direktorę Elžbietą Karaliūtę. Viešnia mokė susirinkusiuosius, kaip namų sąlygomis pasigaminti žvakių ir kitokių eglutės papuošimų.

***

 Visi vaikai mėgsta klausytis pasakų. Bet ne visi jų klausosi žvakių šviesoje. Todėl „Boružiukų“ grupės ugdytiniai ir jų tėveliai turėjo progą tai patirti, dalyvaudami renginyje, kuris mūsų bibliotekoje vyko vieną gražų rudens vakarą. Čia tąkart kvepėjo mėtų arbata, žibėjo žvakelės, skambėjo skaitomos pasakos. Paskui vaikai, prisipūtę oro balionus, keliavo į pasakų šalį, kurioje piešė savo mėgstamiausią pasaką, gėrė pasakišką arbatėlę ir iš kur, žinoma, niekas nenorėjo eiti namo...

***

Bibliotekoje įvyko popietė „Šypsena ir  gera nuotaika neleidžia senti“. Joje dalyvavo  Šeduvos neįgaliųjų draugijos vokalinis ansamblis „Verdenė“, vadovaujamas V. Bondarevo, Šaukoto bibliotekos skaitytojų klubo „Gomerta“, Šeduvos bibliotekos Knygos mylėtojų klubo nariai. Šaukoto bibliotekos vyr. bibliotekininkė V. Pužaitienė papasakojo apie „Gomertos“ klubo, kurį vienija bendras pomėgis – meilė knygai – veiklą: organizuojamus įvairius renginius, knygų aptarimus, išvykas į teatrus. Šeduvos bibliotekos vyr. bibliotekininkė R. Juknienė supažindino su šeduvių Knygos mylėtojų klubo veikla. Ansamblis „Verdenė“ atliko kūrinių. Bibliotekoje veikė Neįgaliųjų draugijos  kūrybinių darbų paroda.

Tikimės, kad užsimezgusi „Gomertos“ ir Knygos mylėtojų klubų draugystė tęsis.

Asta Tamošiūnienė,
Šeduvos filialo vyr. bibliotekininkė


Gomertos klubo nariai Šeduvoje.
 
Mokomės daryti žvakes su E.Karaliūte.
 
Mūsų darbeliai.
 
Popietės akimirkos.
 
Šeduvos Neįgaliųjų draugijos ansamblis Verdenė.
 
Šeduvos vaikų darželio auklėtoja Roma Skestenienė.

 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą