2013 m. lapkričio 15 d., penktadienis

VYKO SEMINARAS APIE JAUNIMO POLITIKOS GALIMYBES

Kūrybinės raiškos centras, kartu su Šiaulių rajono savivaldybės jaunimo reikalų taryba įgyvendindamas ilgalaikį projektą  ,,Misija: jaunimo politikos kokybė”,  surengė seminarą rajono institucijoms, kurios potencialiai gali kurti atviras erdves ir centrus Šiaulių rajone.  Atlikta ir galimybių studija. Įgyvendinant tęstinį projektą ,,Misija: jaunimo politikos kokybė II” siekiama prisidėti prie Šiaulių rajono jaunimo problemų sprendimo plano įgyvendinimo vietiniame lygmenyje, užtikrinant socialinę atskirtį patiriančių jaunų žmonių įtraukimą į visuomenę ir keliant darbuotojų kompetenciją atviro darbo su jaunimu srityje.

      Projekto metu surengtas seminaras penkiolikai rajono Jaunimo reikalų tarybos narių, sprendimų priėmėjų, suinteresuotų jaunų žmonių.  Seminare kalbėta apie atvirą darbą su jaunimu ir jo specifiką bei kaip tokios koncepcijos plėtojimas gali prisidėti prie jaunimo problemų sprendimo plano kokybiško įgyvendinimo. Projekto rėmuose įgyvendinta galimybių plėtoti atvirą darbą su jaunimu Šiaulių rajone studija ir pateiktos rekomendacijos kaip tai daryti.

     Projekto ilgalaikėje perspektyvoje įkurtos erdvės ir atviras Jaunimo centras prisidės prie nemotyvuoto, į nusikalstamumą linkusio jaunimo įtraukimo bei palankesnės integracijos į visuomenę ir darbo rinką.

      Seminare dalyvavo ir Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos filialų darbuotojos: Danutė Slavinskienė, Ona Juškėnienė, Ramutė Preimontienė, Vida Ragauskienė, Ona Skirmantienė.  Antrąją seminaro dieną aplankėme Telšių  ir  Kuršėnų  jaunimo centrus. Galimybių studiją  parengė jaunimo politikos ekspertas Nerijus Miginis.

Vida Ragauskienė
Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vedėja





 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą