2013 m. gruodžio 18 d., trečiadienis

Advento popietė ir "Knygų Kalėdos" Žadžiūnuose

Tylų, ramų gruodžio 13-osios dienos vakarą Šiaulių rajono Žadžiūnų neįgaliųjų padalinio vadovė Vanda Drimeikienė ir Žadžiūnų bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Ona Skirmantienė sukvietė vietovės gyventojus į adventinę vakaronę "Gerumu sušildyk".
Adventas- susikaupimo ir apmąstymo laikotarpis prieš Kalėdas. Gražaus susibūrimo pradžioje uždegėme adventinę žvakutę, simbolizuojančią šilumą, gėrį, kūdikėlio Jėzaus gimimo laukimą. Linksmai spragsint  žvakių liepsnelėms skambėjo adventinės dainos, kurioms pritarė muzikantas Vladas Pokša. Prie šventinio stalo susirinkusieji pasakojo apie įvairius Kūčių vakaro burtus, moterys mielai prisiminė savo tėvų ir senelių pasakojimus apie seniau švęstas adventines vakarones, prietarus ir ateities spėjimus. Surengta klausimų – atsakymų viktorina.
Renginyje dalyvavo aktyvios bibliotekos lankytojos- Aldona Jurgaitienė, Rima Kalinauskienė, Janina Piščikienė,Vanda Drimeikienė, Aldona Michailova. Jos atsiliepė į prezidentės D. Grybauskaitės paskelbtą akciją „Knygų Kalėdos‘‘ ir padovanojo  bibliotekai keletą knygų. Knyga suartina mus ir įkvepia dalytis gerumu. Šventės pabaigoje vaišinomės adventiniais valgiais. Vakaronė buvo puiki galimybė apmąstymui, pabuvimui šalia vienas kito.

Ona Skirmantienė,
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Žadžiūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą