2013 m. gruodžio 12 d., ketvirtadienis

Gerų žmonių gražūs darbai

Lapkričio 27-osios popietę į Kuršėnų Vytauto Vitkausko biblioteką rinkosi miesto bendruomenės nariai. Čia įvyko muzikinis –literatūrinis renginys “Mes priklausomi nuo skaitymo“.
Visi suklusome, išvydę Kultūros centro jaunimo grupės „Ikaras“ tragikomišką vaizdelį apie dvi pagrobtas knygas. Džiūgavo jaunuoliai, vartydami V.Kirkučio „Zigmo Gėlės namai“ ir Irenos Šufinskienės „Žmonių laiškai žmonėms“. Jas išsamiau pristatė Šiaulių rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Laimutė Varkalienė ir pati autorė gruzdiškė Irena Šufinskienė.
Apie skaitymo naudą ir malonumą papasakojo mūsų nuolatinė pagalbininkė Onutė Pekštienė. Kad einant į biblioteką, būtų saugu ir šviesu, pasistengė Kuršėnų policijos nuovados pareigūnai Irma Šatkauskienė ir Vaidotas Tamošaitis, labai įtaigiai papasakoję apie saugumą kelyje, sukčiavimo grėsmes, saugios kaimynystės grupes. Visi buvome patenkinti gavę daug lankstinukų, brošiūrų, atšvaitų.
Po rimtų kalbų pasiklausėme Kotrynos, Ievos ir Lino atliekamų muzikinių kūrinėlių, kartu visi padainavome. Padėkojome ir apdovanojome bibliotekos bičiulius, geradarius, talkininkus: E. Žilinską, A. Vitkauską, D. Varnelienę, L. ir P. Valskius, savanores: Kuršėnų Stasio Anglickio moksleives Karoliną Linkutę, Kamilę Tamošaitytę, Ievą Šukytę. Visiems buvo įteikti padėkos raštai, V. Kirkučio ir I. Šufinskienės knygos, dovanėlės.
Smagiausias popietės momentas- skaitančių šeimų pagerbimas. Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos paskelbto daugiausiai skaitančios šeimos konkurso „Skaitykime kartu“ išrinktos keturios šeimos. Tai - Vida, Stanislovas, Inga Skipariai, Elena ir Donatas Valančiūnai, Valerija ir Gintautas Beconiai, Dalia, Linas, Tautvilas Laureckiai. Šeimos apdovanotos dovanėlėmis-Stanislovo Urbelio pagamintais medaliais. Daugiausiai perskaitę knygų-Laureckių šeima buvo apdovanoti puikiu ryškiu skėčiu, po kuriuo pasižadėjo skaityti ir karštą vasarą, ir lietui lyjant....
Biblioteka taip pat gavo brangią dovaną- skaitytoja Dalia Laureckienė padovanojo savo močiutės relikviją– keramikinę rašytojos Žemaitės skulptūrėlę. Kuršėnų V. Vitkausko bibliotekos patalpas papuošė dovanotos gėlių kompozicijos.

          Vida Ragauskienė
          Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vedėja






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą