2013 m. gruodžio 2 d., pirmadienis

„Knygų Kalėdos“ – kartu su kaimo bibliotekininkais

Jau tradicine tapusi Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“ šiais metais vėl keliauja per Lietuvą ir kviečia padovanoti naujų knygų kaimų ir miestelių bibliotekoms.
Į šventinį renginį Prezidentūroje buvo kviečiami dalyvauti ir kaimo bibliotekininkai. Lapkričio 22 dieną Prezidentūros Baltojoje salėje vykusiame renginyje dalyvavo 60 kaimo bibliotekininkų iš visos Lietuvos. Šiaulių rajoną atstovavo Ginkūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė Rimvida Linauskienė. Visi kartu įžiebėme Kalėdų eglę ir pasitikome Knygų Kalėdas.
     „Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad „Knygų Kalėdas" pasitinkame su mūsų šviesuoliais- kaimų ir miestelių bibliotekininkais iš visos Lietuvos. Kiekvienas iš Jūsų sukuriate mažą stebuklą kasdien- sutelkdami bendruomenę, paskatindami vaikus ir suaugusiuosius atsiversti knygą, puoselėdami tradicijas",- sveikindama renginio svečius sakė Prezidentė.
     Minėdami mūsų grožinės literatūros pradininko- Kristijono Donelaičio- 300- ųjų gimimo metinių jubiliejų, grupės "Antis" lyderis, architektas ir aktyvus "Sąjūdžio" narys Algirdas Kaušpėdas, etnomuzikologė ir iniciatyvos ,"Visa Lietuva skaito vaikams" ambasadorė Loreta Sungailienė, atlikėjas Donatas Montvydas ir Žiežmarių mokyklos- darželio mokiniai skaitė "Metų" ištraukas.
     Šventėje pasirodė Eglės Špokaitės baleto mokyklos ir vaikų muzikos studijos "Džimba" jaunieji atlikėjai, o Jurgita Minderytė gyvai kūrė originalias smėlio kompozicijas. Kalėdine muzika dalijosi jaunieji atlikėjai bei Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospelo choras. Renginį vedė Andrius Rožickas.

Renginys paliko neišdildomą įspūdį, visos bibliotekininkės įsiamžinome kartu su Prezidente Dalia Grybauskaite.

Rimvida Linauskienė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ginkūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą