2014 m. sausio 28 d., antradienis

,,Pokalbiai su... apie Reginą“

Šiemet minimos 65-osios poetės, ilgametės bibliotekos darbuotojos Reginos Biržinytės gimimo metinės. Pažymint šią sukaktį sausio 21 d. Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje surengtas poetei skirtas atminimo vakaras ,,Pokalbiai su... apie Reginą“. Vakaro tikslas buvo pažvelgti ir prisiminti atskirus R. Biržinytės gyvenimo momentus, pasidalinti širdžiai mielais atsiminimais.
R. Biržinytė gimė Anykščiuose 1949 m. sausio 1 d. ir dar visai mažytė su tėvais persikėlė gyventi į Kelmę. Be mažų išimčių čia visą likusį savo gyvenimą praleidusi poetė pamilo Kražantę, Vilbėną bei visą šių upių santakoje išsidėsčiusį Kelmės miestą. Vakaro vedėjos Dalios Griškevičienės teigimu, būtent Kelmė R. Biržinytei tapo miestų miestu. Ji čia augo, brendo, atrado save.
Vakaro metu savo atsiminimais apie R. Biržinytę mielai dalijosi ją puikiai pažinojusi mokytoja Amelija Miltenienė, buvusi Kelmės Žemaitės bibliotekos direktorė Monika Myniotienė, literatų klubo „Vieversys“ prezidentas Viktoras Gulbinas, senjorų bendruomenės ,,Artimi“ vadovas Jonas Stabingis, literatė Teresė Rimulaitytė, Michalina ir Bronislovas Klimašauskai, mokytoja Eglė Tutinienė ir kt. Visi pasisakiusieji pripažino, kad R. Biržinytė buvo neeilinė asmenybė: jautri, trapi, tuo pačiu sudėtinga, laisva, išdidi, gilaus mąstymo ir dvasios.
R. Biržinytė kūryba buvo spausdinama periodiniuose leidiniuose, almanachuose, išleistos keturios poezijos knygos: „Takas į vienkiemį“  , „Tenai, už Kražantės“, „Sutemų slėniai“, „Taip lengva“.

Milda Dinapaitė,
vyresnioji bibliotekininkė




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą