2014 m. vasario 4 d., antradienis

Įteikta kraštiečio rašytojo premija

                   Sausio 30-ąją Radviliškio viešosios bibliotekos konferencijų salėje buvo pagerbta Jono Marcinkevičiaus literatūrinės premijos 2013 metų laureatė Edita Barauskienė. Ji premijuota už istorinių pasakojimų knygą „Karūna žalčių karaliui“.
Pamario krašto pedagogei, kraštotyrininkei ir rašytojai buvo įteiktas Jono Marcinkevičiaus literatūrinės premijos pažymėjimas, užrišta tautinė juosta, padovanota gėlių. Šią ceremoniją atliko Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė, negailėjusi gerų žodžių autorei, ir rajono tarybos narys, pedagogas Arvydas Kavaliauskas, skaitęs ištraukas iš premijuotosios knygos. Viešosios bibliotekos direktorė Aldona Januševičienė įteikė laureatei leidinių apie Radviliškio kraštą.
Renginio metu Edita Barauskienė pasakojo, kad parašyti tokią istorinę knygą ją skatino prasidėjusi Lietuvos nepriklausomybė ir daugelis neatsakytų Lietuvos istorijos klausimų. Istorinius faktus, anot knygos recenzento Rimvydo Stankevičiaus, „autorė sumaniai užpildo fantazija, žinias skaitytojui paverčiančia vaizdais, kvapais, gyvomis emocijomis, pokalbiais...“
Iškilmingą ceremoniją pagyvino Muzikos mokyklos mokytojų kvartetas „OPUS10“, atlikęs  aranžuotų lietuvių liaudies melodijų ir kompozitoriaus Algimanto Raudonikio autorinių dainų.
Jono Marcinkevičiaus premija teikiama nuo 2004 metų. Jos laureatais jau tapo šie rašytojai: Rimantas Vanagas už knygą „Žmonės mylėjo žmones“, Laura Sintija Černiauskaitė už knygą „Artumo jausmas“, Ema Mikulėnaitė už etnoapysaką „Tu man papasakok“, Ramūnas Kasparavičius už knygą „Visų gražiausia“, šviesaus atminimo Juozas Jasaitis už romaną „Per sutemas“, Birutė Jonuškaitė už romaną „Baltų užtrauktukų tango“, Rimantas Marčėnas už istorinį romaną „Sosto papėdėje“, Petras Venclovas už romaną „Kartybių taurė – iki dugno“, Arvydas Šlepikas už knygą „Jos vardas – Marytė“ ir šiemetinė – dešimtoji –laureatė, kuria, Rašytojų sąjungos valdybai pateikus, pripažinta Edita Barauskienė už knygą „Karūna žalčių karaliui“.
                                                          
Vilma Merkytė,
Radviliškio viešosios bibliotekos renginių organizatorė

Lauros Bagučanskytės nuotraukos


Renginyje koncertavo kvartetas OPUS10



Edita Barauskienė ir jos knyga, pelniusi premiją



Ištraukas iš knygos skaitė Arvydas Kavaliauskas



Laureatę pasveikino Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Margaitienė


Viešosios bibliotekos direktorė Aldona Januševičienė įteikė laureatei leidinių apie Radviliškio kraštą


Edita Barauskienė prie Jono Marcinkevičiaus portreto


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą