2014 m. vasario 24 d., pirmadienis

Kuršėnuose išrinktos gražiausios 2013 metų vaikų knygos

Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko renginiai, skirti Metų knygos rinkimams.
Paskutinis renginys-balsavimas vyko labai gražioje aplinkoje-atnaujintoje Kuršėnų Vaikų globos namų salėje. Susirinkę jaunieji skaitytojai turėjo išrinkti gražiausią 2013 metų lietuvių rašytojo knygą.
Renginio dalyviai jau buvo susipažinę su visomis Metų knygos rinkimuose dalyvaujančiomis knygomis ir jas perskaitę. O labiausiai patikusią- pristatė susirinkusiems.
Kuršėnų vaikų globos namų auklėtiniams labiausiai patiko A. Šimkaus nuotaikingų eilėraščių knyga „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės“. Penkios mergaitės, apsirengusios pagrindinės veikėjos „bobulytės“ rūbais, suvaidino kelis vaizdelius iš šios knygos ir, akomponuojant muzikos mokytojai Rasmai Veličkienei, sudainavo „Bobulišką“ dainelę. Visiems nepaprastai patiko. Tačiau balsuoti už šią knygą, pasitarę su bibliotekininke Danute Dauniene, nutarė tik devyni šio kolektyvo vaikai.
Didelio susidomėjimo susilaukė I. Vizbaraitės knyga „Karžygiuko istorija“. Stasio Anglickio mokyklos 1 b klasės moksleiviams (mokytoja Danguolė Petrulienė) knygelė taip patiko, kad savo piešiniuose jie pavaizdavo pagrindinius šios knygos veikėjus ir juos pristatė. Apie knygos veikėją kamanę atliko dainelę „Bitė ritė“. Septyniolika šios klasės moksleivių balsavo už „Karžygiuko istoriją“.
Pavenčių mokyklos bendrabučio moksleiviai, jų mokytoja Rasa Poškienė, taip pat susižavėję šia knyga vaizdžiai pasakojo apie knygos herojų nuotykius. Dešimt šio kolektyvo narių balsavo už autorės I. Vizbaraitės sukurtą „Karžygiuko istoriją“. Kad balsavimas vyktų teisingai, renginį stebėjo „rimta komisija“. Tai šių namų šeimininkai- Kuršėnų globos namų direktorius Feliksas Rudzinskas ir jo pavaduotoja Nijolė Bilevičienė.
Po balsavimo vyko viktorina „Karžygiuko“ prizui laimėti. Vaikų literatūros skyriaus vedėjai Janinai Spulginienei perskaičius ištrauką, dalyviams reikėjo pasakyti iš kurios penketuko knygos citata. Pasibaigus renginiui, visi vaišinosi „bobulytės“ keptu pyragu, saldumynais, vaisiais.

Janina Spulginienė
Kuršėnų V. Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja
Šiaulių rajonas 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą