2014 m. vasario 14 d., penktadienis

Saugesnio interneto diena Gruzdžių A. Griciaus bibliotekoje

Šių metų vasario 11 dieną Gruzdžių gimnazijos pirmokai atėjo į A. Griciaus biblioteką ne knygelių pasiimti, bet pakalbėti apie saugumą. Juos nustebino klausimas, ,,ar žinote, kad internete reikia elgtis atsargiai?“. Daug juoko sukėlė vyresnioji  bibliotekininkė Irena Petravičienė, pasiruošusi ,,eiti į internetą“ su šalmu, saugos liemene, gesintuvu ir didele medine kuoka. Ar tokios priemonės apsaugos nuo pavojų, slypinčių internete?  Vyresnioji bibliotekininkė Jurgita Jasiškytė papasakojo apie tai, kad negalima dalintis asmenine informacija apie save, šeimą, nesusitikinėti  su nepažįstamais internetiniais draugais be tėvų leidimo, nes nežinai kas iš tikrųjų yra tavo internetinis draugas, elektroninėje erdvėje elkis pagarbiai- nežemink ir nesityčiok iš kitų.
Vaikams labai patiko bibliotekos lėlių teatro suvaidinta pamokama situacija, kaip Kiškis Piškis bendravo skype su draugu Kiškučiu. Deja, tai buvo piktoji Ragana, kuri stengėsi susidraugauti su patikliu kiškučiu, sužinoti, kada tėvai grįžta namo, kur slepia pinigus.
Kiekvienas dalyvis nuspalvino po plakatą, kuriame pavaizduota, kaip reikia saugiai elgtis internete ir jie bus iškabinti bibliotekoje šalia kompiuterių.

Jurgita Jasiškytė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Gruzdžių A. Griciaus filialo vyresnioji bibliotekininkė





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą