2014 m. vasario 7 d., penktadienis

Ukrinų bibliotekoje – geriausios, gražiausios knygos rinkimai

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ukrinų filiale yra tradicija pristatyti Metų knygos rinkimuose dalyvaujančias knygas, jas aptarti ir balsuoti už labiausiai patikusias.
2013 m. lapkričio mėnesį Ukrinų pagrindinės mokyklos pradinukai su mokytojomis Geleta Karčekoviene ir Jūrate Šiauliene atėjo į renginėlį „Geriausios, gražiausios knygos rinkimai“. Bibliotekininkė pristatė Metų knygos rinkimuose nominuotas knygas vaikams, trumpai supažindino su knygų autoriais ir jų kūryba. Žiūrėdami knygų iliustracijas vaikai spėliojo, kas rašoma dar neskaitytoje knygoje. Renginėlio pabaigoje vaikai pasirinko po knygutę, kurią perskaitę stengsis kuo išradingiau, kūrybiškiau pristatyti.
Metų knygos akcijai artėjant į pabaigą, saulėtą 2014 m. vasario 6 d. popietę į biblioteką vėl sugužėjo vaikai. Baigiamojo renginėlio „Perskaitėme. Ji geriausia. Rekomenduojame!“ metu vaikai pristatė įdomius, linksmus, teatralizuotus Metų knygų pristatymus. 4 klasės mokinė Simona Pocevičiūtė su baltą debesėlį primenančia gėlyte pristatė I. Vizbaraitės „Karžygiuko istorijos“ nuotykius. Bumbos Dumbos istoriją pasakojo 3 klasės mokinė Gabija Stirbavičiūtė. 2 klasės mokinė Odeta Pocevičiūtė su mokytoja Jūrate Šiauliene supažindino su mielu, tik vaikams matomu personažu Kiukiu. Pirmokė Ema Čiutytė – Bobulytė Stasė – labai norėjo turėti tokį šuniuką, kaip komisaras Reksas ir su bibliotekininke Valda papasakojo linksmą istoriją „Bobulytė svajoja apie šunį“ iš Antano Šimkaus knygelės. Kęstučio Navako knygelę pristatė pirmokė Kornelija Murinaitė su mielu pliušiniu drambliuku Dra, o Udo niekas negalėjo pamatyti, nes jis labai mažas. Kornelijos pristatymas buvo išrinktas geriausiu ir visus įtikino, kad geriausia knyga vaikams Ukrinų bibliotekoje išrenkama Kęstučio Navako „Udo ir Dra niekaip nesusikalba“, už ją balsuota ir internetu. Renginėlio pabaigoje buvo užduoti klausimai, į kuriuos atsakę vaikai gavo po saldainį. Išdalijus korteles, vaikai, įrašę savo vardą, individualiai balsavo ir metė savo korteles į balsadėžę, o kai jau bus žinoma knyga – laureatė, tai atspėjusiųjų lauks dovanėlės. Renginėlis praėjo linksmai, vaikai išradingai pristatė knygeles, skatindami ir kitus vaikus skaityti, domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra.

Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ukrinų filialo
vyresnioji bibliotekininkė Valda Muravjovienė

Bibliotekos savanorės Kristinos Čiutienės nuotraukos

Kornelija pristato knygutę


Linksma...


Metų knygos rinkimuose dalyvaujančių knygų parodėlė ir balsadėžė


Odeta ir mokytoja Jūratė pristato Vitalijos Lapinos knygą "Ar pažįsti Kiukį"


Renginėlio Ukrinų bibliotekoje dalyviai


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą