2014 m. kovo 12 d., trečiadienis

Beinoraviškiai susitiko su įžymiuoju alpinistu

Kovo 7 dieną  beinoraviškiai rinkosi į susitikimą su įžymiu Lietuvos keliautoju ir alpinistu Vladu Vitkausku – pirmuoju ir vieninteliu lietuviu, įkopusiu ir iškėlusiu nacionalinę vėliavą aukščiausio Žemės kalno, Everesto, viršūnėje ir aukščiausiose visų žemynų viršukalnėse.
Susitikimą organizavo Beinoravos biblioteka, padedama Beinoravos gyventojo, artimo garsaus  alpinisto bičiulio Vlado  Plikūno. Į susitikimą atvyko ir Radviliškio viešosios bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė Laura Bagučanskytė, renginių organizatorė Vilma Merkytė, vyresnioji metodininkė Alma Miknienė.
Susitikimo metu Vladas Vitkauskas susirinkusiems papasakojo apie savo neįtikėtinus ir paprastam žmogui sunkiai įsivaizduojamus potyrius kopiant į aukščiausias pasaulio viršukalnes:  tragišką savo draugo Aivaro Boiro žūtį, vokiečių alpinisto išgelbėjimą, išgyvenimą pragariškomis sąlygomis aštuonių kilometrų aukštyje, apie būtiniausius dalykus, net ir mažiausias smulkmenas,  akimirksniu  nulemiančias žmogaus likimą... Savo pasakojimus svečias paįvairino nuotraukomis.  Tai pat  parodė daug filmuotos medžiagos, kurioje užfiksuoti kvapą gniaužiantys vaizdai.
Beinoravos gyventojus, svečius Vladas Vitkauskas sužavėjo ir savo žmogiškomis savybėmis – nuoširdžiu bei šiltu bendravimu, paprastumu, puikiu humoro jausmu.
Susitikimas su šiuo žmogumi, buvo sielos šventė kiekvienam atėjusiam.

Rima Lukoševičiūtė,
Beinoravos filialo vyresnioji bibliotekininkė

Rimanto Ožalinsko nuotraukos




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą