2014 m. kovo 10 d., pirmadienis

Iš papuošalų skrynelės...

Š. m. kovo 5 d. Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje duris atvėrė vyr. bibliotekininkės Danguolės Garnienės ir J. Graičiūno gimnazijos direktoriaus pavaduotojos ugdymui, technologijų mokytojos Lijanos Vaičiulytės kurtų papuošalų paroda ,,Iš papuošalų skrynelės...“.
Parodos atidarymas iš anksto nebuvo planuotas, tačiau susirinkus gausiam gerbėjų būriui Danguolė ir Lijana mielai pristatė savąjį papuošalų pasaulį. Ne vieną dešimtmetį bendraujančios kūrėjos prisipažino, kad papuošalai į jų gyvenimą atkeliavo prieš keletą metų. ,,Visuomet labai džiaugiausi turėdama draugę su kuria galima ne tik leisti laisvalaikį, bet ir kalbėti įvairiausiomis temomis. Taip mums bekalbant ir gimė mintis sukurti kažką gražaus, pačioms pasipuošti ir kitus papuošti“,- atviravo Lijana.
Drauge subrandinusios idėją, visus papuošalus moterys lyg šiol apgalvoja ir kuria kartu. Paklaustos kaip paskui juos pasidalina, abi  nusijuokė ir patikino pasidalinančios draugiškai – kas kuriai labiau tinka. ,,Kartais tiesiog sukuri ir žinai – šis papuošalas yra mano“,- teigė kūrėjos.
Bibliotekoje eksponuojami Danguolės ir Lijanos papuošalai pasižymi spalvų ir modelių įvairove, yra unikalūs ir nesikartojantys. Juos gamindamos moterys derino skirtingas medžiagas: akmenį, veltinį, sidabrą, žalvarį, odą ir kt. Paroda išsiskiria ir originaliu pateikimo būdu – papuošalus kūrėjos sukabino ant Danguolės vyro iškaltų metalinių rožių, tinklų ir pakabų. Prie parodos prisidėjo ir šiauliškiai kalviai Jonas ir Julius Sapkos (www.kalviai.com).
Jau pirmosiomis atidarymo dienomis paroda sulaukė didžiulio lankytojų dėmesio – ją apžiūrėti atvyko ne tik pavieniai lankytojai, bet ir mokytojų lydimi Kelmės Specialiosios mokyklos moksleiviai. Į parodą dirstelėjo ir bibliotekoje lankęsi garbingi svečiai: krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Seimo narė Alma Monkauskaitė bei Kelmės rajono savivaldybės meras Vaclovas Andrulis.
Kelmės Žemaitės viešoje bibliotekoje paroda veiks iki kovo 18 d. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Milda Dinapaitė,
Vyresnioji bibliotekininkė











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą