2014 m. kovo 27 d., ketvirtadienis

Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje gvildentos žmonijos kilmės paslaptys

                      Šių metų kovo 19 d. Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje pristatyta antroji kraštiečio Stasio Gliaudžio knyga ,,Žmonijos kilmės paslaptys“.
                      S. Gliaudys nuo mažens mėgo knygas, domėjosi mokslu. Ilgainiui pabodus romanams, savo malonumui pradėjo skaityti mokslinę literatūrą. Viso gyvenimo domėjimasis įvairiausiomis mokslo sritimis, jų lyginimas, jungimas, apibendrinimas, savų išvadų darymas davė apčiuopiamų rezultatų. Laisvu nuo tiesioginio darbo laiku S. Gliaudys parašė ir išleido dvi knygas. Pirmoji iš jų, pavadinta „Žemės civilizacijos kūrimas – tai žmogaus ėjimas ten, iš kur jis atėjo“ pasirodė 2000-aisiais metais. Knygoje aiškinti sudėtingi klausimai apie žmogaus ir Žemės civilizacijos kilmę, artėjančią mokslo, mitų ir Šv. Rašto jungtį, apie idealumo virsmą materialumu ir atvirkščiai. 2013 m. dienos šviesą išvydo antroji autoriaus knyga ,,Žmonijos kilmės paslaptys“. Knygoje toliau narpliojamos sudėtingos antropologinės mįslės, pateikiama netikėtų įžvalgų apie žmonių ir civilizacijos kilmę bei jos sąsajas su religija.
                      Knygos pristatymas bibliotekoje išsiskyrė netradicinėmis temomis ir jų pateikimo forma. Vos keliais sakiniais užsiminęs apie neseniai pasirodžiusią knygą, autorius visą dėmesį skyrė pasakojimui apie išgvildentas mokslines tiesas, ant lentos braižė matematines formules, su susirinkusiaisiais diskutavo apie žmonijos atsiradimą ir vystymąsi, Atlantidą, pojūčius, genetinį kodą ir daugybę kitų įdomių dalykų.

Milda Dinapaitė, vyresnioji bibliotekininkė






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą