2014 m. kovo 27 d., ketvirtadienis

Mažųjų poetų pavasaris Kuršėnuose

Pasaulinės poezijos dieną Stasio Anglickio mokykla ir Kuršėnų V. Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyrius pakvietė Šiaulių rajono mokyklų eiliuotojus į „Mažųjų poetų pavasario“ šventę, skirtą Kristijono Donelaičio metams.
Renginys vyko Švietimo centro salėje. Susirinkusius pasveikino Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Alma Sirienė, Švietimo centro metodininkė Lina Kasparienė.
Kuršėnų Stasio Anglickio mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Aušra Rudminienė atidarė virtualią miniatiūrų parodą „Metų ratas“, skirtą Kristijono Donelaičio metams. Miniatiūras kūrė 1-4 klasių moksleiviai ir priešmokyklinio ugdymo grupė.
Popietėje dalyvavo ir savo kūrybą pristatė Kuršėnų Stasio Anglickio, Pavenčių, Daugėlių ir Drąsučių mokyklų pradinių klasių moksleiviai.
Aktyvi Vaikų literatūros skyriaus skaitytoja Pavenčių 4 a klasės moksleivė (mokytoja Regina Urbonienė) Urtė Kiriliauskaitė, padedama klasės draugų Evos Bugytės ir Gusto Miliausko, inscenizuotai pristatė savo kūrinėlį „Lapo istorija“.
Savo sukurtą eilėraštį „Pavasaris“ pristatė ir skaitė Drąsučių mokyklos ketvirtokė Andrėja Jonušaitė (mokytoja Vilija Mikučiauskienė).
Daugėlių mokyklos ketvirtokai (mokytoja Ligita Urbutienė) sukūrė eilėraščių ir išleido net savo klasės knygutę. Eilėraščių knygelę pristatė moksleivės Jonė Bagdanskytė ir Ema Stonytė. Daugiausiai eilėraščių parašęs šios klasės moksleivis Ugnius Trikšis išleido atskirą eilėraščių knygelę ir prisistatė ją susirinkusiems.
Daugiausiai mažųjų poetų yra Stasio Anglickio mokykloje . Pradinių klasių mokinukai rašė ir šiais metais išsileido elektroninę eilėraščių knygą „Metų ratas“, skirtą Kristijono Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms. Knygą pristatė viena iš renginio organizatorių, direktorės pavaduotoja pradiniam ugdymui Aušra Rudminienė. Knygoje prie kiekvieno eilėraščio stilizuotai pavaizduoti metų laikai su visomis šventėmis ir Lietuvai brangiomis datomis.
Išklausius visų jaunųjų kūrybą, Stasio Anglickio mokyklos mokytoja Birutė Juknienė pakvietė vyresniųjų klasių moksleives Aistę Klinauskaitę, Gabiją Mikalauskaitę, Sofiją Maneikytę ir Giedrę Rėvutaitę padeklamuoti ištraukas iš Kristijono Donelaičio poemos „Metai“. Renginio dalyviai turėjo įvardyti apie kurį metų laiką eilėraščiai. Skaitoves ruošė lietuvių kalbos mokytojos Alina Šimkevičienė ir Žaneta Gineitienė.
Kartu minėjome Tarptautinę lėlininkų dieną. Vaikų literatūros skyriaus vedėja Janina Spulginienė pasveikino ir pristatė savo partnerius-Pavenčių mokyklos bendrabučio moksleivių lėlių teatrą „Lėliukas“ (auklėtojos Rasa Poškienė ir Irena Daujotienė). Jaunieji aktoriai suvaidino K. Donelaičio pasakėčias „Lapės ir gandro čėsnis“ ir „Vilks provininks“.
Popietę baigėme smagiai nusiteikę, na o rengėjai buvo nustebinti vaikų kūrybingumu. Visiems dalyviams buvo įteiktos organizatorių padėkos už dalyvavimą „Mažųjų poetų pavasaryje“. Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Janina Spulginienė mokyklų bibliotekoms padovanojo po knygą.

Janina Spulginienė
Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vedėja
(Šiaulių rajonas)









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą