2014 m. kovo 27 d., ketvirtadienis

Pašušvyje viešėjo aktorė Doloresa Kazragytė

Kovo 21 d. Pašušvio kultūros namuose apsilankė Kauno nacionalinio dramos teatro aktorė, rašytoja Doloresa Kazragytė.
Aktorė pasidalijo mintimis apie pašaukimą, atskleidė kai kurias savo profesijos paslaptis, paragino  vaikus rinktis specialybę klausantis savo širdies, o ne draugų, tėvų pasiūlymų. Semtis drąsos ir ryžto mokė iš švedų rašytojos Astridos Lindgren – ji net būdama 90 metų dar karstydavosi po medžius!
Viešnia mokė vaikus aktorinio meistriškumo paslapčių, persikūnydama į skirtingus personažus – vargšę našlaitę, piktą raganą, užguitą daugiavaikę motiną, meškutį. Įdomiai pasakojo apie Ričardo Bacho alegorinę apysaką „Džonatanas Livingstonas Žuvėdra“, prisiminė lietuvių tarmes ir dar daug kitų nuotaikingų, įsimintinų dalykų.
Ši nepaprastai šilta moteris tarsi užbūrė visus ne tik savo vaidyba, bet ir nuoširdumu, paprastumu. Ji sugebėjo pralinksminti visus susirinkusiuosius – ir mažus, ir garbaus amžiaus.
Po tokio gražaus pasibuvimo salėje su aktore ir kitais renginio dalyviais patraukėme į Pašušvio miestelio kapinaites, kur ilsisi Doloresos Kazragytės kolegė Rūta Staliliūnaitė. Pasidalijus prisiminimais apie šios aktorės veiklą, uždegėme atminimo žvakeles, pagerbėme ją tylos minute.
Susitikimą su Doloresa Kazragyte pratęsėme bibliotekoje. Prie arbatos puodelio dar ilgai šnekėjomės apie jos parašytas knygas, gyvenimą, kūrybą.
Šį renginį organizavo miestelio vyresnioji bibliotekininkė Lina Lydikaitienė, kultūros namų specialistė Rima Juozaitienė ir Pašušvio pagrindinės mokyklos direktorė Romalda Šiurnienė.
                                                                             .
Pašušvio filialo bibliotekos inform.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą