2014 m. kovo 30 d., sekmadienis

Šventė vaikų globos namuose

Žemė. Kokia ji graži ir kokia dosni. Ji mus augina, rengia, maitina. Tik mes, jos vaikai, ar mokame mylėti ir tausoti žemę. Ar susimąstome, kokia ją paliksime ateities kartoms....
Akmenės rajono vaikų  globos namuose vyko šventė, skirta Žemės dienai. Šventė prasidėjo vaikų globos gyventojų, darbuotojų ir Viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus aktyvistų bendra daina „Žemei Lietuvos ąžuolai žaliuos“. Po dainos, su Žemės diena pasveikinti renginio dalyvių atskubėjo Drevinukas ir zuikutis. Jie atnešė vaikučių, paukščiukų, žvėrelių, miškų ir laukų globėjo Girinio laišką – priesaiką vaikams. Jaunieji gamtos bičiuliai prisiekė nelaužyti medelių, nešiukšlinti gamtos, neteršti upių ir ežerų, globoti paukštelius ir žvėrelius, ir svarbiausia nesukelti miške gaisro.
Norint globoti gamtą neužtenka vien noro, reikia ir žinių, todėl Girinis vaikus pakvietė dalyvauti viktorinoje „Kviečiame visus visus į gražius gamtos namus“
Už pastangas ir aktyvų dalyvavimą viktorinoje Vaikų literatūros skyriaus aktyvistai vadovaujami O. Janionienės, parodė lėlių spektaklį „Uodeginis“. Atsidėkodami globos namų vaikai pašoko nuotaikingą šokį.
Pasibaigus renginiui globos namų gyventojai svečiams parodė naujas, gražias patalpas. Visi pasidžiaugėme gražia prasminga švente.

Akmenės rajono savivaldybės  viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus informacija

Nuotraukose užfiksuotos  akimirkos iš renginio




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą