2014 m. balandžio 28 d., pirmadienis

„BIBLIOTEKA – VIENAS PASAULIS, DAUG ISTORIJŲ...“

Gražią ir saulėtą balandžio popietę, Viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus aktyvistai susirinko į popietę. Susirinko labai geru ir teisingu laiku, nes nuo balandžio 23 iki 29 dienos Lietuvoje yra paskelbta Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šios savaitės devizas – „Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų, nes biblioteka tai vieta kur kiekvienas gali kurti savo istoriją, pilną naujų žinių, idėjų, kūrybos ir bendravimo“.
O kadangi Lietuvos laukia dar viena labai svarbi diena – gegužės 1 dieną sukanka 10 metų kai Lietuva tapo ES nare, šios popietės tema Lietuvos narystė Europos Sąjungoje. Pirmiausiai skaitytojams pristatėme spaudinių parodą „10 metų Europos glėby“. Po to pakalbėjome apie Lietuvos kelią į ES, apie šių dienų aktualijas ir gyvenimą šios didelės ir tvirtos sąjungos sudėtyje.
Norėdami sužinoti ir išgirsti ką vaikai žino apie ES, pakvietėme juos į žaidimą – viktoriną „Jau 10 metų mes Europos sąjungoje“. Klausimų buvo daug ir įdomių, atsakymų – pačių įvairiausių. Žaidžiant komandomis geriausias žinias pademonstravo Vasarė Brazaitė, Ugnė Bertašiūtė, Eglė Šileikaitė, Lidija Dagelytė. Į papildomus klausimus geriausia sekėsi atsakyti Klaudijui Dargiui ir Rugilei Kornejevaitei.
Nacionalinės bibliotekų savaitės metu Lietuvos bibliotekose vyksta renginiai, kurie siejasi su asmenybės ugdymu, skaitymo įpročių formavimu, kūrybiškumo skatinimu, atrandant ir išnaudojant vis  kitas bibliotekų galimybes.
Mes viliamės ir tikime mūsų popietės nauda vaikams, tikime, kad jie pasisėmė daug ir reikalingų žinių – sužinojo daug naujo apie Nacionalinę bibliotekų savaitę ir Lietuvos narystės ES dešimties metų sukaktį.

Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus informacija

Nuotraukose renginio akimirkos




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą