2014 m. balandžio 25 d., penktadienis

Bibliotekininkams skirti renginiai

Balandžio 17 dieną į Viešąją biblioteką rinkosi viso rajono bibliotekininkai. Tąkart ne tik aptarti darbo reikalai, profesinės aktualijos, bet ir susitikta, pabendrauta su Radviliškio rajono savivaldybės meru Dariumi Braziu, pasiklausyta jo sveikinimo Nacionalinės bibliotekų savaitės proga, palinkėjimų nelengvame kultūros darbuotojų darbe bei patvirtinimo, kad nuo šių metų liepos 1- osios didės bibliotekininkų, kaip ir kitų kultūros darbuotojų, atlyginimai.
Po to bibliotekininkams buvo pristatytos Andželikos Bubelytės- Angel debiutinio
romano „Juodojo mėnulio vaikai“ dvi dalys. Autorė nėra profesionali rašytoja, ji dirba Šiaulių ligoninėje, bet jos psichologinio pobūdžio romaną žino jau daugelis aplinkinių ir tolimesnių miestų skaitytojų. Romaną pristatyti padėjo jos bendražygis Mindaugas Zimka.
Tądien dar laukė ir susitikimas su žurnalistu, rašytoju Andriumi Tapinu bei jo pirmojo Lietuvoje stimpanko žanru parašyto romano „Vilko valanda“ pristatymas. Šis romanas buvo pripažintas geriausiu 2013 metais. Autorius papasakojo apie stimpanko žanrą, savosios knygos sukūrimą, jos vertinimą, atsakė į bibliotekininkų klausimus.
Abiems svečiams renginio pabaigoje padėkota ir įteikta atminimo dovanų.

Vilma Merkytė, Viešosios bibliotekos renginių organizatorė
Tomo Januševičiaus nuotraukos
Andželika Bubelytė ir Mindaugas Zimka
Žurnalistas ir rašytojas Andrius Tapinas



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą