2014 m. balandžio 11 d., penktadienis

Tradicinėje Vaikų knygos šventėje - knygų lietus

Į tradicinę Vaikų knygos šventę V. Vitkausko bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus sukviesti skaitytojai, jų mokytojai, tėveliai ir seneliai buvo sužavėti šventės rėmėjos Lietuvos Respublikos Seimo narės Rimos Baškienės dovanomis.
Kuršėnų kultūros centro diskotekų salė buvo pilna ne tik žmonių, bet ir knygų. Kiekvienas dalyvis, po renginio galėjo išsinešti Kuršėnų metų žmogaus Ramūno Karbauskio iniciatyva išleistų naujų vaikiškų knygelių.
Išrinkti geriausi 2013 metų Vaikų literatūros skyriaus skaitytojai vaikai iš rėmėjos dovanų gavo po maišelį vertingų enciklopedinio pobūdžio knygų. Jais tapo: Urtė Kiriliauskaitė-Pavenčių mokyklos moksleivė ir Stasio Anglickio mokyklos moksleiviai - Ugnė Juciūtė, Rokas Geležinis ir Ignas Jagminas.
Nepaprastas džiaugsmas matyti tėvelius, senelius, atvedančius savo atžalas į biblioteką ir skatinančius skaityti nuo mažens.
Tokios šeimos Kuršėnuose neliko nepastebėtos. Daugybę knygelių iš bibliotekos praėjusiais metais savo dukrelėms Gabijai ir Austėjai nešė Egidijus Šilinskis, kuris rasdavo ką paskaityti ir sau.
Nepaprastai rūpestinga mama Zita Maižvilienė, nors gyvena kaime, bet net vasarą randa laiko atvykti į biblioteką knygų dukrai Eglei ir sūnui Ovidijui.
Labai rūpinasi savo dukrų Mėtos ir Karolinos skaitymu Renata ir Audrius Balinskai. Tėveliai atveža mergaites į biblioteką, padeda išsirinkti, aptaria ką skaitė, patys perka daug knygų, o mažajai Mėtai skaito vakarais prieš miegą.
Labai šauni močiutė Sigutė Jovaišienė yra šių dienų „knygnešė“. Ji neša knygutes dviem savo anūkams trečiokams Airidui ir Alanui, stebi kad jos būtų perskaitytos.
Skaitančios šeimos iš Seimo narės Rimos Baškienės dovanų gavo visą komplektą, kuriame buvo ir suaugusiems, ir vaikams skirtų knygų.
2013 metais rugpjūčio – spalio mėnesiais Šiaulių rajono savivaldybės viešoji biblioteka buvo paskelbusi „Skaitančių šeimų“ konkursą. Daugiausia knygų per šį laikotarpį perskaitė Urtė Kiriliauskaitė, kurią į biblioteką atveža tėvelis Jonas Kirkliauskas, aktyvus Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos skaitytojas. Jiems dovanotas skėtis su rajono viešosios bibliotekos logotipu.
Už nuoširdų bendradarbiavimą, dėmesį ir pagalbą Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės Ingridos Klupšaitės padėkos skirtos mokytojoms Ligitai Urbutienei, Birutei Juknienei, direktorės pavaduotojai pradiniam ugdymui Aušrai Rudminienei. Viešosios bibliotekos direktorės padėka įteikta šventės geradarei, LR Seimo narei Rimai Baškienei.
Devintus metus Vaikų knygos šventę remianti ir joje dalyvaujanti Rima Baškienė šiemet dovanojo skaitantiems kuršėniškiams dar vieną staigmeną- Naisių vasaros teatro aktorių pasirodymą. Vaikai ir suaugę buvo sužavėti aktorių Orintos Jazdauskaitės, Valdo Vaitiškio, Arūno Jokubausko dainomis ir pašmaikštavimais. O dviejų vaikiškų knygučių autorė, aktorė ir režisierė Vaida Kavaliauskaitė dainavo su visais aktoriais, pasakojo apie savo knygelių gimimą.
Renginį pradėjo ir Airijos Tarptautinės vaikų knygos tarybos kreipimąsi į viso pasaulio vaikus perskaitė Stasio Anglickio mokyklos antrokės Austė, Livija, Paula ir Rasa (mokytoja Birutė Juknienė).
Mokytoja Danguolė Petrulienė tradiciškai pasveikino ir padėkojo bibliotekos darbuotojoms už triūsą ir iniciatyvą.
Džiaugdamiesi dovanomis, bendravimo malonumu, laukdami 10 – osios šventės nuotaikingai skirstėsi svečiai, mažieji skaitytojai.

Janina Spulginienė
Kuršėnų V. Vitkausko bibliotekos

Vaikų literatūros skyriaus vedėja






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą