2014 m. gegužės 21 d., trečiadienis

Beata Nicholson – Radviliškio bibliotekoje

Gegužės 20 dieną kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson pakvietė gerbėjus į savo naujausios knygos „Beatos virtuvė: mamų knyga” pristatymą Radviliškio viešojoje bibliotekoje.
Susirinkusieji nustebo sužinoję, kad Beata gimė Radviliškyje, nors neilgai trukus su tėvais išsikraustė į Kėdainių rajoną, kur ir užaugo. Žymioji kulinarė renginyje pasakojo apie savo vaikystę, žurnalistikos studijas, darbą, gyvenimą ir kulinarijos mokslus Londone bei apsisprendimą užsiimti kulinarine veikla. Jauna moteris pasidalijo svajonėmis įkurti kulinarinių knygų, kurių jau yra sukaupusi tikrai nemažai ir kurias nuolat perka ar gauna dovanų, biblioteką. Paatviravo apie meilę maisto gamybai, receptų ieškojimus bei pasaulio virtuvių derinimo ypatumus, pomėgį lankytis restoranuose ir ragauti įvairių patiekalų. Pasakojo apie knygų leidimą, savo šeimą, darbą televizijoje ir pristatė naujausią, jau penktąją knygą „Mamų knyga“. Anot Beatos, jai jau seniai norėjosi išleisti knygą, kuri būtų lyg paslaugi draugė mamoms, padedanti susigaudyti intensyviame vaikų ir šeimos maitinimo pasaulyje.
Klausytojams netrūko klausimų, kaip gaminti, ruošti įvairią mėsą, salotas, kitus patiekalus, buvusi žurnalistė mielai ir išsamiai patarė. Susitikimo pabaigoje išsidriekė eilė norinčiųjų įsiamžinti su Beata, įsigyti ne tik naujausią, bet ir ankstesnių jos knygų, gauti autografą.
Po susitikimo Beata Nicholson padovanojo bibliotekai keletą savo knygų, susižavėjusi apžiūrėjo Radviliškio viešąją biblioteką, prisidėjo prie čionykštės akcijos „K. Donelaičio „Metai“ – manąja plunksna“ – su malonumu perrašė keletą eilučių iš K. Donelaičio poemos į bibliotekos lankytojų perrašomą lietuvių klasiko knygą.

Laura Bagučanskytė,
Radviliškio viešosios bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė



Kulinarinių knygų autorė papasakojo apie save

Susitikimo pabaigoje išsidriekė eilė norinčiųjų įsiamžinti su Beata

Viešnia perrašė keletą eilučių iš K. Donelaičio poemos

Beata (dešinėje) su pagalbininke susižavėjusios apžiūrėjo Radviliškio viešąją biblioteką


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą