2014 m. gegužės 6 d., antradienis

"Gandras su kitais kaimynais parlėkė linksmas"

Tokiu pavadinimu Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kužių filiale veikia piešinių paroda, skirta Kristijono Donelaičio metams. Parodą Nacionalinės bibliotekų savaitės metu bibliotekoje surengė Kužių lopšelio-darželio ,,Vyturėlis“ ,,Pelėdžiukų“ grupės ugdytiniai kartu su auklėtojomis Sigute Kaktoniene ir Loreta Legačinskiene.
Kužių lopšelis-darželis dalyvauja eTwining tarptautiniame projekte „Paukščių metai“, skirtame Kristijono Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms. Projekto tikslas - supažindinti vaikus su literatūriniu lobynu, padėti vaikams pažinti ir gerbti savo kraštą, jo gyvąsias vertybes: kalbą, gamtą. Darželio partnerė projekte - Kužių biblioteka. Startavęs 2013 metų rudenį, projektas vykdomas iki šiol, todėl ne kartą buvome susitikę. Bibliotekoje mažiesiems parengta knygučių apie Lietuvos paukščius apžvalga. Kompaktinių diskų pagalba vaikai klausėsi įvairių paukščių giesmių, drauge skaitėme pasakas, žiūrėjome animacinius filmukus apie paukščius, minėme mįsles, o ir patys vaikai gražiai deklamavo eilėraštukus.
Balandžio 25 dieną vykusiame literatūriniame rytmetyje ,,Ne medis, bet su lapais“ vyresnioji bibliotekininkė Nijolė Viktoravičienė vaikams papasakojo apie ,,knygutės kelią“, kuris prasideda rašytojo galvoje, o baigiasi skaitytojo rankose. Neužmiršome pakalbėti ir apie paukštelius. Vaikai pristatė savo darbelius, pasakojo kaip ir kokia piešimo technika juos atliko. Dėkodama už surengtą parodą bibliotekininkė vaikučius pavaišino šokoladiniais kiaušiniais.

Nijolė Viktoravičienė
Kužių filialo vyresnioji bibliotekininkė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą