2014 m. rugpjūčio 19 d., antradienis

Bibliokaravanas stabtelėjo Radviliškyje

Rugpjūčio 7 d. į Radviliškio biblioteką užsuko tarptautinio Rusijos viešųjų bibliotekų forumo „Bibliokaravanas – 2014“ dalyvės – Rusijos bibliotekų darbuotojos. Pagrindinė tryliktosios konferencijos tema – „Tarptautinis viešųjų bibliotekų bendradarbiavimas: evoliucija ir perspektyvos“.
Iš visos Rusijos į Kaliningradą sugužėjusios bibliotekininkės rugpjūčio 3–9 dienomis dalyvavo susitikimuose Kaliningrade, vėliau išsiskirstė į tris grupes – besidominčios suaugusiuosius aptarnaujančiomis bibliotekomis išvyko į Lietuvą, dirbančios vaikų ir jaunimo srityje – į Lenkiją, o trečia grupė liko apmokymams Rusijoje. Grupės, vykusios į Lietuvą, tikslas aplankyti Klaipėdos, Palangos, Plungės, Šiaulių, Radviliškio, Kėdainių ir Jurbarko viešąsiais bibliotekas. Jurbarke numatyta tiesioginė transliacija – interneto tiltas pasidalinti įspūdžiais apie aplankytas vietas, pamatytas naujoves, kitose šalyse taikomą patirtį. Radviliškio biblioteką aplankiusios kolegės iš Rusijos buvo nustebintos ir sužavėtos bilbliotekos erdvėmis, taikomomis priemonėmis, malonia aplinka.
Trumpai paviešėjusios, atsigaivinę, išreiškusios norą bendradarbiauti, pasikeitusios kontaktais bibliokaravano dalyvės išskubėjo į kitą stotelę.

Teksto ir nuotraukų autorė
Laura Bagučanskytė
Radviliškio viešosios bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė


Viešnios perrašė keletą eilučių iš K. Donelaičio poemos


Rusijos delegacijos atstovė (kairėje) dovanojo bibliokaravano simbolį kupranugarį


Kolegės bendravo, domėjosi, keitėsi kontaktais

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą