2014 m. rugpjūčio 26 d., antradienis

Dvigubas renginys Viešojoje bibliotekoje

Rugpjūčio 22 dieną Radviliškio viešojoje bibliotekoje įvyko dvigubas renginys: Paveikslų galerijoje atidaryta kraštietės menininkės Kristinos Sereikaitės fotografijų paroda „Vanduo. Žemė. Detalė – Benas Šarka“ ir pademonstruotas režisieriaus Lino Mikutos, menininkės vyro, dokumentinis pilnametražis filmas „Dzūkijos Jautis“ (operatorė – Kristina Sereikaitė).
                      Kristina Sereikaitė pristatė dvi nuotraukų serijas ant aliuminio depozito: „Nekaltybė“ ir „Terra Humana“ (iš viso 22 fotografijos). Jos sukurtos bendradarbiaujant su moderniu Lietuvos menininku iš Klaipėdos Benu Šarka. Fotografijose, pasak vertintojų, atsispindi „menininko kelionė per jam gerai žinomas ir įsisavintas gamtos stichijas bei bandymas meninėmis išraiškos priemonėmis ieškoti pirmapradžio žmogaus santykio su gamta ir jos elementais – vandeniu ir žeme. Nuogas ir trapus žmogaus kūnas, nesipriešinantis gamtos didybei ir susiliejantis su ja – pagrindinis fotografijų ciklo objektas“.
                       Antroje renginio dalyje demonstruotas dokumentinis jaunos menininkų šeimos sukurtas filmas pasakoja apie atokiame Dzūkijos kaime gyvenantį herojų, kurį vietiniai dėl jo stiprumo pravardžiuoja Jaučiu. Filme atskleidžiama šiuolaikinė kaimo kasdienybė, ten gyvenančių žmonių tarpusavio santykiai, ryšys su gyvenamąja aplinka, žmogaus būties trapumas. 
                      Abu autoriai supažindino su savo kūrybiniais pasiekimais, papasakojo, kaip sekasi šeimyniškai kurti. Renginio pabaigoje Viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Marcinkienė įteikė jiems padėkos raštą, naujausią žurnalo „Radviliškio kraštas“ numerį bei gėlių.
Šis renginys – Šiaulių Povilo Višinskio viešosios bibliotekos projekto „Kūrybiniai susitikimai. Moterys kūrėjos Šiaulių regiono bibliotekose“ dalis.

Projekto rėmėja - Lietuvos kultūros taryba

Vilma Merkytė,
Radviliškio viešosios bibliotekos renginių organizatorė

Lauros Bagučanskytės nuotraukos

Parodos lankytojai susipažįsta su ekspozicija

Kristina Sereikaitė ir Linas Mikuta pristatė savo kūrybą

Viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Vida Marcinkinė radviliškiečių vardu padėkojo jaunai menininkų šeimai 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą