2014 m. rugsėjo 24 d., trečiadienis

RUDENINĖS GAMTOS DOVANOS

Lietuvių poetas, kunigas Valerijus Rudzinskas apie rudenį rašo: „Ruduo – žavus metas, kai gamta išskleidžia nuostabaus grožio ir įvairovės spalvų paletę. Kur bepažvelgsi – atsiveria puikūs paveikslai, širdį skatinantys  pradžiuginti“.
Ruduo. Šalnų nuplikytų žolynų šnabždesiai, sidabrinės voratinklių gijos, žemę apkabinanti saulė savo spinduliais kasdien stipriau paryškinanti palengva užmiegančių medžių lapų geltonumą, ar lietinga dargana, vedanti vidinės ramybės takeliu - viskas dovanojama vien tam, kad džiaugtumėmės ir būtume laimingi. Tiesa, ne vienas, praradęs sielos harmoniją, anapus rudeninio gamtos stebuklo įžvelgia tik liūdnąjį šio metų laiko pavidalą, pasakodamas apie trumpėjančias dienas, geliantį lietų ir niūrias mintis. Bendruomenėje mokomės vengti nusiminimo. Tiesiogiai liesdamiesi prie rudens - tvarkydami aplinką, grėbdami klevų ir beržų lapų auksą, raudami nušalusias gėles, surinkdami per vasarą brandintas gėrybes, džiūgaudami dėl dosniai miškuose pažertų grybų - juntame, kad gamtos gyvenimas tęsiasi keisdamas savo pavidalą. Kasmet iš naujo, tačiau - kiekvieną kartą vis kitaip. Didelė laimė tai pastebėti ! Pastebėjus aplanko džiugesys.
Viešojoje bibliotekoje (Nepriklausomybės 15a., Naujoji Akmenė) parengta spaudinių paroda „Rudeninės gamtos dovanos“. Pirmoje parodos dalyje eksponuojamos knygos, kuriose poetai, rašytojai paskyrė savo kūrybą rudeniui: K.Donelaičio „Metų“ ištrauka apie rudenį, M. Katiliškio „Miškais ateina ruduo“, lietuvių poetų eilės. Antroje parodos dalyje skaitytojai susipažins su praktinėmis knygomis: „Sodas mieste“, „Saldžios inteligentiško tinginio sodo paslaptys“, „Maistiniai augalai – gydymui“, „Vitaminai – pilnavertis maistas“, „Lietuvos vaistiniai augalai“, „Puokštės“, „Ekologinis sodas ir daržas“, „Konservavimas“ ir t.t.
Spaudinių paroda skaitytojai galės domėtis nuo š.m. rugsėjo 24 d. iki spalio 3 d.
„Rudens kermošiaus“ metu š.m. spalio 12d. (sekmadienį) biblioteka dirbs skaitytojų patogumui.
Maloniai kviečiame aplankyti parodą



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą