2014 m. spalio 19 d., sekmadienis

Ginkūnų bibliotekoje vyko edukaciniai užsiėmimai

Kaip kino juosta prasisuko vasaros nuotykių ir įspūdžių filmas. Tad sugrįžtame vėl į realybę pamažėl. Bibliotekoje laukia nauji darbai, užsiėmimai, susitikimai. Rudens kelionę rugsėjo 25 dieną pradėjo Ginkūnų biblioteka, vykdydama dalinai Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą „Kelionė skaitymo, pažinimo ir kūrybos keliais“ edukaciniais užsiėmimais „Pažinimas, laisvalaikis ir kūryba“.
Ginkūnų mokyklos 5 klasės mokiniai bei vaikai, lankantys Ginkūnų krikščioniškojo fondo vaikų dienos centrą, turėjo galimybę pasimokyti rišti iš šiaudų bei pinti juosteles iš siūlų. Pasirinkti knygų personažai-arkliukai ir vorai, rišti iš šiaudų. Personažų gaminimo mokė tautodailininkas Gintaras Daukša. Knygų skirtukų su tautine simbolika pynimo užsiėmimą vedė tautodailininkė Rasa Daukšienė.
Tokie užsiėmimai naudingi, nes vaikai gali prasmingai praleisti savo laisvalaikį ir išmokti to, ko dar nemokėjo. Kūryba išlaisvina, padeda atrasti save, atskleisti talentus. Be to, kuriant grupėje, tai ir puikus būdas bendrauti, skleisti teigiamas emocijas, kurių edukacinės pamokos metu tikrai netrūko. Užsiėmimas ne tik įtraukė, leido išbandyti savo jėgas, atskleisti kūrybiškumą, bet ir atnešė smagaus šurmulio, suteikė galimybę dalintis mintimis, įspūdžiais, idėjomis.

Rimvida Linauskienė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Ginkūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą