2014 m. spalio 1 d., trečiadienis

Projektas Raudėnų bibliotekoje

 „Pabandom iš naujo“ – tai ir Raudėnų bibliotekos projekto, gavusio dalinį finansavimą iš Šiaulių rajono savivaldybės atvirų jaunimo erdvių veiklos programos, pavadinimas bei nuoširdus kvietimas Raudėnų krašto jaunimui ir svečiams.
Šv. Baltramiejaus atlaidų savaitgalį, rugpjūčio 23 dieną, šalia kitų renginių buvo surengtas žaidybiškas aktyvus dviejų projektų pristatymas-konkursas, kuriame dalyvavo tiek jaunimas, tiek vyresnieji šventės dalyviai. „Raudėnų bendruomenė“ praėjusią vasarą įgyvendino projektą „Mažam ir dideliam, jaunam ir vyresniam“ – miestelio centre įrengė žaidimų ir sporto aikštelę. Raudėnų biblioteka įgyvendino projektą „Pabandom iš naujo“. Biblioteka įsigijo nešiojamą lentą ir penkis  stalo žaidimus: „UNO“, „Dixit“, „Saboteur“, „Ligretto“, „Ticket to Ride“. Tad minėtame konkurse vyko žaidimų aikštelės atidarymas ir Raudėnų bibliotekos projekto pristatymas.
Rugsėjo 2 dieną Raudėnų mokyklai įgyvendinant kūrybiško mokymo projektą „Mokslų lobiai Raudėnų kaime“, biblioteka ne tik tapo netradicine edukacine erdve, bet ir pristatė projektą „Pabandom iš naujo“ Raudėnų mokyklos mokiniams. Kiekviena komanda sužaidė vieną iš stalo žaidimų bei lentoje užrašė savo pastebėjimus, kodėl verta ir naudinga žaisti stalo žaidimus.
 Kai net bobų vasaros saulė nebesušildo žaidimų ir sporto aikštelėje ar kitose lauko erdvėse, biblioteka nuoširdžiai kviečia ir laukia ne tik sušilti ir paskaityti naują knygą ar panaršyti internete, bet ir smagiai, įdomiai ir draugiškai praleisti laiką savoje draugijoje, žaidžiant stalo žaidimus. Projekto „Pabandom iš naujo“ dėka  jaunimui galime pasiūlyti neįpareigojantį, bet patrauklų ir turiningą laisvalaikio praleidimą.

Danutė Slavinskienė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Raudėnų filialo vyresnioji bibliotekininkė






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą