2014 m. spalio 21 d., antradienis

Radviliškio kraštas – dailėje ir eilėse

Spalio 17 d. Radviliškio viešojoje bibliotekoje atidaryta birželio 26–28 d. vykusioje kūrybinėje  dailininkų ir literatų stovykloje „Kurkime kartu“ sukurtų darbų paroda.
Projektą įgyvendinusio Radviliškio rajono literatų klubo ,,Jonvabalis“ pirmininkė Aldona Januševičienė ir dailės mėgėjus nebe pirmus metus suburianti dailės mokytoja Genė Stugienė renginyje pasidžiaugė, kad regione atsirado nauja menininkų bendradarbiavimo forma. Taip pat palankiai įvertintas, pristatytas įvykusio bendro kūrėjų plenero rezultatas – atvirukų rinkinys, kuriame dailininkų lankytų vietų piešiniai papildyti literatų poezija apie jas. Parodos atidaryme dalyvavę menininkai smalsiai ir įdėmiai sklaidė tuos atvirukus, būrėsi į eilių ir piešinio bendraautorių poras, prisiminė vasaros kūrybinių stovyklų akimirkas. Prieš išsiskirstydami kūrėjai sutarė tęsti gražiai prasidėjusį bendradarbiavimą ir kitais metais įamžinti naujus Radviliškio krašto kampelius.
Kūrybinėse dirbtuvėse dalyvavo menininkai iš Biržų, Joniškio, Panevėžio, Radviliškio, Šiaulių rajonų. Ten dailininkai ir literatai dalijosi kūrybinėmis idėjomis, rašė, tapė, savo kūriniuose įamžino Radviliškio krašto fragmentus – Baisogalos, Pakiršinio, Raudondvario, Šeduvos vaizdus, domėjosi tų apylinkių dvarų istorija, parkais, gamta. Kartu tada kūrė 17 dailės atstovų ir 12 literatų.
Projektą iš dalies finansavo Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Jaunimo ir kitų nevyriausybinių organizacijų paramos fondas.

Radviliškio rajono literatų klubo ,,Jonvabalis“ informacija
Lauros Bagučanskytės nuotraukos

Aldona Januševičienė (kairėje) ir Genė Stugienė pasidžiaugė, kad regione atsirado nauja menininkų bendradarbiavimo forma

Kūrėjai smalsiai apžiūrinėjo atvirukų rinkinį

Dailininkė Adelė Adomaitienė padėkojo organizatoriams už sumanymą apjungti dvi meno rūšis


Ričardas Ramonas priminė kūrybinių dirbtuvių akimirkas

Atviruko bendraautorės Rasa Brazdžionienė (kairėje) ir Rita Japkevičienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą