2014 m. lapkričio 25 d., antradienis

POPIETĖ „KARTŲ GYVENIMO PYNĖ“

Papilės vaikų darželio salėje rinkosi visi: seneliai, tėveliai ir vaikučiai. Čia vyko baigiamasis Papilės miestelio Kazio Narščiaus bibliotekos-filialo parašyto projekto, kurį rėmė Lietuvos  kultūros taryba  renginys - popietė „Kartų gyvenimo pynė“. Popietė  buvo skirta skatinti kartų bendravimą ir pagyvenusių žmonių užimtumui didinti.
Apie gyvenimo tarpsnius: vaikystę, paauglystę, jaunystę, motinystę, ir brandos amžių eilėmis ir proza kalbėjo bibliotekininkės Rima Karalienė ir Zina Ramanauskienė. Kūrybingą  etnokultūrinę programą padovanojo Papilės Simono Daukanto gimnazijos ketvirtos klasės mokiniai ir  jų mokytoja Dalia Karvelytė. Moksleiviai padainavo liaudiškų dainų, suvaidino  inscenizacijų  lietuvių liaudies pasakų, dainų motyvais.
Muzikos mokytojos Astos Malachauskaitės paruoštos penktos klasės moksleivės Akvilė Pundziutė ir Austėja Raudonaitytė padainavo dainų apie tai, kad mes esame reikalingi vieni kitiems.
Mamoms dainas skyrė Papilės neįgaliųjų klubo “Parama“ moterų ansamblis, vadovaujamas Galinos Doksienės.
Su subtiliu humoru savo nuotykius dideliame Šiaulių mieste paporino iš ten sugrįžusi močiutė - Stanislava Vaišnorienė
Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė pasveikino  renginio   dalyvius, apdovanojo juos savo surinkta ir išleista knyga, suvenyrais, simbolinę skrynelę padovanojo Papilės Simono Daukanto gimnazijos ketvirtos klasės  mokytojai Daliai Karvelytei už kūrybingą etnokultūrinę programą.
Nuostabiai gražia kanklių muzika visas močiutes, mamytes ir vaikučius  pasveikino Naujosios Akmenės muzikos mokyklos kanklininkės ir jų mokytoja Loreta Rimkuvienė. Mokytoja specialiai šiai popietei paruošė programą, kuria pradžiugino ne tik tėvus, bet ir vaikus.
Antroje literatūrinės popietės dalyje, visi renginio svečiai ir dalyviai  jaukiai susėdę prie stalelių, vaišinosi arbata, sausainiais.  Močiutės, Irena Lingienė ir Ieva Šamšina papasakojo apie savo vaikystę, žaidimus ir darbus senovėje. Ketvirtokė Kornelija Siliūtė  papasakojo  apie savo močiutę Zitą Silienę, kodėl ji yra pati geriausia. Na o  Justė Jašmontaitė - apie savo mamytę.
Buvo išrinktos ir prizais apdovanotos: šauniausia močiutė - Irena Lingienė, mamytė - Jelena  Rūžienė  ir anūkės - Kornelijė Siliūtė ir Justė Jašmontaitė.
Nuoširdžiai už pagalbą ir bendradarbiavimą, vykdant projektą, dėkojame Papilės pagyvenusių žmonių klubui ir jo vadovei Janinai Strigūnienei, Papilės neįgaliųjų žmonių klubui „Parama“ ir jo vadovei Irenai Lingienei, Papilės moterų klubo „Gija“ narėms, Papilės Simono Daukanto gimnazijos ikimokyklinio  ugdymo skyriaus vedėjai Marytei Bliudžiuvienei  už suteiktas patalpas. Šis projektas „Kartų gyvenimo pynė“ suteikė etnokultūrinių žinių, suartino kartas.

Viešosios bibliotekos
Papilės miestėlio Kazio Narščiaus bibliotekos-filialo
Vyr. specialistė Rima Karalienė

Papilės Simono Daukanto gimnazijos ketvirtos klasės mokiniai

Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė simbolinę skrynelę padovanojo Papilės Simono Daukanto gimnazijos ketvirtos klasės mokytojai Daliai Karvelytei už kūrybingą etnokultūrinę programą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą