2014 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Baigėsi „Europrotų“ rudens sezonas

                      Antrus metus šalyje rengiami „Europrotų“ kovų turnyrai. Žaidimo iniciatoriai – Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Šiais metais Jono Avyžiaus viešoji biblioteka jau antrą kartą ėmėsi iniciatyvos „Europrotų“ kovas rengti Joniškyje. 
„Europrotai“ – tai komandinis žaidimas, kurio metu galima ne tik gerai praleisti laisvalaikį, bet ir patikrinti savo turimas žinias apie Europos kultūrą, istoriją, meną, sportą, muziką, kulinariją. Lapkričio mėnesio trečiadieniais  vyko rudens sezono turnyras, kurį sudarė 4 turai. Į žaidimą užsiregistravo 8 komandos, po 4–6 žaidėjus. Tarp žaidėjų – politikai, Joniškio savivaldybės darbuotojai, pedagogai, medikai, mokyklų vadovai, nevyriausybinių organizacijų nariai iš viso rajono. Lapkričio 26 – ąją dieną Joniškio Raudonojoje sinagogoje įvyko paskutinis sezono turas. Net du kartus joniškiečių komandos pateko tarp daugiausia taškų surinkusių šalies komandų. Rudens „Europrotų“ sezone dalyvavo per 417 komandų, iš kurių joniškiečių komandos antrame žaidimo ture buvo dešimtoje vietoje, o trečiame – tryliktoje.
                      Rudens sezono nugalėtoja tapo komanda „Kepaliečiai“ (kapitonė Irena Šimkuvienė), kuri pavasario sezone vos per pusę taško atsiliko nuo pirmosios vietos. Antrąją vietą užėmė komanda „Joniškis“ (kapitonas Mantas Mockūnas), o ketvirtojo turo nugalėtojai – komanda „Liberalų rezervas“ rudens sezone laimėjo trečiąją vietą.
Iš plačių protų mūšio dalyvių šypsenų, draugiškos atmosferos jautėsi, kad žaidimu nenusivylė ir kitos dalyvavusios komandos: „MES“ (kapitonė Liucija Bertulienė), „Liberalų sveikas protas“ (kapitonas Linas Česnulis), „ŽMONĖS“ (kapitonė Vaida Baltaragytė), „Vivat Sraigės“ (kapitonas Vytautas Radžvilas) ir „Natūralai“ (kapitonė Lina Sigita Jatulienė).
Turnyro nugalėtojai buvo apdovanoti Europos Komisijos atstovybės prizais: skėčiais, gertuvėmis, rašikliais, Viešosios bibliotekos prizais, „Europrotų“ diplomais ir padėkomis. O taip pat komandos apdovanojo ir viena kitą. Dovanų būta šmaikščių ir skanių – nuo vilnonių kojinių iki  namuose keptų keksų. Po apdovanojimų visi dalyviai pakviesti pasivaišinti „Europrotų“ tortu.
                       Puiki „protiška“ nuotaika, teigiamos emocijos tvyrojo visus keturis žaidimo vakarus, o Raudonoji sinagoga pirmą kartą buvo „prikelta“ tokio pobūdžio renginiui. Žaidėjai tryško entuziazmu ir daugelis išreiškė nuomonę, kad tokios protų kovos yra reikalingos Joniškio krašto žmonėms, taip pat norą dalyvauti dar ne kartą.
                      Visus žaidimo renginius vedė Viešosios bibliotekos darbuotoja Simona Jonkutė.

Simona Jonkutė













Rudens sezono nugalėtojai, komanda Kepaliečiai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą