2014 m. gruodžio 15 d., pirmadienis

Padėkota bibliotekos skaitytojams ir bičiuliams

Gražiausių metų švenčių išvakarėse, gruodžio 12-ąją, Joniškio rajono  Jono Avyžiaus viešoji biblioteka savo  lankytojams, bičiuliams, rėmėjams surengė tradicinį padėkos vakarą – koncertą „Ačiū, kad esate kartu!“.
Viešosios bibliotekos direktorės Jovitos Šimkevičiūtės padėkomis ir dovanėlėmis pagerbti  ištikimiausi skaitytojai, renginių pagalbininkai, rėmėjai:  ilgametė skaitytoja  joniškietė Valerija Ona Kairaitienė – už ištikimybę knygai ir bibliotekai, Aldona Smilgienė – už dėmesį bibliotekai ir dovanojimo stebuklą, Algimanto Raudonikio meno mokyklos mokytoja Danutė Poliakienė – už kultūrinę pagalbą renginiuose, „Saulės“ pagrindinės mokyklos  mokytoja Dalia Palubinskienė – už  bendradarbiavimą ugdant mažuosius skaitytojus, Aniceta Krajinienė – už parodas bibliotekos erdvėje, joniškietės Lina Rubežienė ir Violeta Žakaitienė –   už aktyvų dalyvavimą „Bibliomūšio“ žaidime, Šiaulių valstybinės kolegijos dėstytoja Audronė Kiršinaitė – už įdomią lektorystę ir dalyvavimą „Knygų Kalėdų“  akcijoje, stungietis Arūnas Dakanis – už geranorišką iniciatyvą gerinant Stungių kaimo bibliotekos patalpas, Gaižaičių seniūnė Stanislava Andrulaitienė – už rūpestį ir paramą puoselėjant bendruomenės kultūrinio gyvenimo aplinką,  Ignas Vilčauskas – už savanorystę  bibliotekoje,  Joniškio „Rotary“ klubas–  už bendradarbiavimą ir dosnumą „Knygų Kalėdų“ akcijose.
Vakare dalyvavo Joniškio rajono savivaldybės meras Gediminas Čepulis ir mero padėjėja Gintarė Valuckytė. Meras pasveikino bibliotekos kolektyvą su artėjančiomis šventėmis, dėkojo už gausią skaitančių joniškiečių bendruomenę, kultūrinę veiklą, gražius renginius, kartu pripažindamas, kad bibliotekai reikia erdvesnių ir modernesnių patalpų. Meras įteikė padėkos raštus ilgametėms bibliotekos darbuotojoms – Ritai Brazauskienei ir Vidai Pranciulienei.
Už bendrystę, renginius bibliotekos žmonėms dėkojo ir sveikino  „Saulės“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja  Irena Bartašiūnienė, mokytoja Vilma Kumpikevičiūtė, literatas Jonas Ivanauskas.
Renginio metu  Joniškio vaikų ir jaunimo teatro „Bendraamžiai“ jaunosios aktorės Simona, Dovilė ir Samanta, persikūnijusios į pasakų personažus – laputę, Raudonkepuraitę ir kiškutį – žaismingai pakvietė joniškiečius dalyvauti šių metų „Knygų Kalėdų“ akcijoje, kuri vyks iki 2015 m. sausio 6 d.
Visiems joniškiečiams Viešoji biblioteka dovanojo muzikinę dovaną – koncertą. Pro Kultūros centro langus spindint kalėdinei eglei, nuo medžių šakų krintant šviesos varvekliams  iš širdies į širdį sklido klasikinės prancūzų, italų, ispanų kompozitorių, lietuvių autorių  dainos, kurias atliko solistės iš Kauno: Rūta Skučienė ir  Jurga Šalčiūtė. Joms akompanavo  pianistė kraštietė Daiva Petrulytė – Maskoliūnienė. Bibliotekos žmonės kartu su atlikėjomis džiaugiasi sulaukę pačių gražiausių atsiliepimų apie šį vakarą.

Violeta Vilčiauskienė

Nuotraukos Simonos Jonkutės

Bibliotekos padėka joniškietei Aldonai Smilgienei

Bibliotekos kolektyvą sveikina rajono meras Gediminas Čepulis ir mero padėjėja Gintarė Valuckytė

Bibliotekai dėkoja Joniškio „Saulės“  pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Irena Bartašiūnienė

Joniškio vaikų ir jaunimo teatro „Bendraamžiai“ aktorės kviečia dalyvauti „Knygų Kalėdų“ akcijoje

Koncerto atlikėjos: koncertmeisterė Daiva Maskoliūnienė ir solistės Rūta Skučienė ir Jurga Šalčiūtė


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą