2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis

Po įtemptų darbų – atgaivos vakaras

Gruodžio 5-osios vakarą  beinoraviškiai  rinkosi į tradicinę vakaronę  „Po darbų“, kurią organizavo Beinoravos kultūros namų darbuotojai, Beinoravos bendruomenė ir biblioteka. Šis gražus, šiltas, kupinas pagarbos žmogui, darbui ir duonai renginys kiekvienais metais draugėn sukviečia gausų būrį Beinoravos krašto žmonių.
Šventė prasidėjo menine programa –  eilių,  šokių ir dainų puokštę susirinkusiesiems padovanojo jaunieji  beinoraviškiai  ir moterų vokaliniai ansambliai, vadovaujami meno vadovės  E. Bieliūnienės. Programos metu renginio vedėja Aistė Šataitė įnešė ir ant vaišių stalo padėjo sunkaus žemdirbio darbo, nenuilstančio triūso simbolį – naminės duonos kepalą, kurį iškepė beinoraviškė Alfonsa Šukienė.
Šventėje dalyvavo radviliškio rajono savivaldybės Sidabravo seniūnijos seniūnas Vidmantas Blužas.  V. Blužas seniūnijos vardu padėkojo ūkininkams ir šventės rėmėjams Nijolei ir Vytautui Čepaičiams, Andriui ir Vitai Čepaičiams, Ilonai ir Eimučiui Šukiams, Donatui Skubriui, Vilmai Čemolonskienei, Rimvydui ir Reginai Lukošiams, Redai ir Viktorui Šiburkiams, Vytautui  ir Gitanai Šiburkiams, Daliai ir Vidmantui Blinkevičiams, Gitai ir Giedriui Masiliūnams, Rožei ir Romui Šlamams, visiems įteikdamas po knygą. Šiltų sveikinimo žodžių visiems negailėjo Sidabravo, Vadaktų ir Dapšionių parapijų klebonas Remigijus Jurevičius, Beinoravos seniūnaitė  Rūta Jelinskienė, Beinoravos bendruomenės pirmininkas Jonas Vilčiauskas, Sidabravo seniūnijos 2011 metų žmogumi nominuota Audronė Beresnevičienė, šventės organizatoriai.
Visą vakarą šventės dalyvius linksmino ir gerą nuotaiką dovanojo Sidabravo vidurinės mokyklos mokytojas Eugenijus Janeliūnas..
Kai lygiomis vagomis suarta žemelė ilsisi žiemos ramybėje, kai aruodai pilni visokio gėrio, sukaupto darbščių rankų ir širdies, o namai sklidini šviežios duonos kvapo ir šilumos, pagaliau galima atsikvėpti ir, suėjus draugėn, jaukiai pasibūti.

Rima Lukoševičiūtė,
Beinoravos bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Rimanto Ožalinsko  nuotraukos


Dainuoja jaunieji Beinoravos saviveiklininkai


Padėka ūkininkams Vytautui ir Nijolei Čepaičiams 


Padėka Vidmantui ir Daliai Blinkevičiams

Programėlę parodė ir mažieji Beinoravos saviveiklininkai  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą