2014 m. gruodžio 17 d., trečiadienis

Šventinė popietė Žadžiūnuose

Tad sušilkime visi
Prie žmogiškumo laužo.
Ir tie, kurie linksmi,
Ir tie kurie liūdni.
Ir šitos šilumos
Lyg duonos atsilaužkim,
Ir būsim sotesni
Ir būsim geresni.

Šiais žodžiais Žadžiūnų bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Ona Skirmantienė gruodžio 13 dieną sukvietė Žadžiūnų kaimo gyventojus į paskutinę šių metų adventinę popietę, skirtą ,,Knygų Kalėdoms‘‘. Popietėje dalyvavo svečiai-Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Birutė Litevkienė,Bridų kultūros centro direktorė Nijolė Girniuvienė, Žadžiūnų bendruomenės pirmininkas Vytautas Buivydas.
Renginį organizavusi vyresnioji bibliotekininkė Ona Skirmantienė džiaugėsi gausiu būriu susirinkusiųjų, dėkojo jiems, ragino ir toliau išlikti aktyviais bibliotekos lankytojais.
Viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Birutė Litevkienė trumpai supažindino susirinkusius su projektu „ Bibliotekos pažandai-2“. Bridų kultūros centro direktorė Nijolė Girniuvienė sutiko tapti projekto
„Bibliotekos pažangai -2“ iniciatyvos „ Atrask vaikystės biblioteką“ Žadžiūnų bibliotekos globėja. Nijolė Girniuvienė aktyviai dalyvavo renginyje, bendravo su vaikučiais. Žadžiūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė Ona Skirmantienė supažindino su Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“ ir pakvietė visus aktyviai joje dalyvauti. Renginio dalyviams papasakota apie Advento vainiko reikšmę , šio laikotarpio papročius.  Bibliotekoje buvo padarytas didelis adventinis spiralės formos ratas.Kiekvienas vaikas turėjo ten uždegti po žvakutę. Šventės metu buvo įžiebta eglutė. Vaikučius aplankė Kalėdų senelis. Mažieji renginio dalyviai deklamavo eilėraščius, dainavo dainas, kartu su Kalėdų seneliu šoko apie adventinį ratą.
Popietės pabaigoje, visi išėjo į lauką stebėti kaip Žadžiūnų gyvenvietėje buvo įžiebtas Kalėdų medis ir iššautas fejerverkas. Tai buvo tarsi ženklas, kad jau greit baigsis 2014 metai !!!

Ona Skirmantienė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
 Žadžiūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė

http://biblioteka.w3.lt/sventine-popiete-zadziunuose/







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą