2014 m. gruodžio 17 d., trečiadienis

Ukrinų bibliotekoje įgyvendintas knygų skaitymą skatinantis projektas

2014 m. gruodžio 10 d. buvo paskelbti piešimo konkurso „Skaitymas – jėga!“ prizininkai. Tai buvo baigiamasis Mažeikių viešosios bibliotekos Ukrinų filialo vykdomo projekto „Knygas skaitau – daug sužinau“ renginys vaikams. Projektą iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba.
Spalio mėnesį paskelbtame konkurse dalyvavo 52 moksleiviai iš Renavo, Žemalės ir Ukrinų pagrindinių mokyklų. Darbai buvo pateikti vertinimo komisijai. Komisijos sprendimu, prizai įteikti Gražvydui Staniui už piešinį „Knygų medis“, Ugnei Pabrėžaitei už piešinį „Knygų šalis“, Mildai Timinskaitei už piešinį „Skaitymas - jėga“, Kamilei Čiutytei už piešinį „Knygų kalnas“, Agnei Muravjovaitei už piešinį „Gyvūnija mokosi skaityti“ ir Gretai Jašmontaitei už piešinį „Skaitymas – jėga“. Nugalėtojai apdovanoti prizais, o dalyviai – padėkomis ir saldžiomis dovanėlėmis.
Spalio 9 d. įvyko tarpmokyklinė viktorina „Knygas skaitau – daug sužinau“, kurioje savo žinias, sumanumą ir išradingumą demonstravo trijų pagrindinių mokyklų – Renavo, Žemalės ir Ukrinų pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojos. Jiems bibliotekininkė Valda Muravjovienė paruošė ir vedė literatūrinę viktoriną. Kiekviena mokykla atsivežė savo penkių žaidėjų komandą, tad prie stalų susėdo „Žemaliukai“, „Renavo varliukai“ ir „Pelėdžiukai“. Viktorinos dalyviai turėjo atlikti užduotis: pasakyti perskaitytos ištraukos kūrinio pavadinimą ir jo autorių, iš „išsilaksčiusių“ žodžių sudėlioti knygų pavadinimus, teisingai prie autorių priskirti „pasiklydusius“ jų kūrinius, atspėti, kas yra dėžutėse ir voke, – visi klausimai ir atsakymai buvo susiję su vaikų literatūra. Susumavusi rezultatus, komisija nusprendė, kad geriausiai viktorinoje pasirodė „Renavo varliukai“. Tiek jiems, tiek kitų komandų dalyviams buvo įteiktos dovanėlės.
Spalio 24 d. į susitikimą su poetu, rašytoju, daugelio knygų vaikams autoriumi, dainų kūrėju ir atlikėju Vytautu V. Landsbergiu atvyko vaikai ir mokytojai iš Židikų, Renavo, Žemalės, Balėnų ir Ukrinų pagrindinių mokyklų. Svečias susipažindamas su vaikais mokė juos dviejų šmaikščių dainų-greitakalbių, o gabiausiems dovanojo savo kompaktines plokšteles. Susitikimo dalyviams parodytas jaunimo sukurtas filmas apie partizanus „Auksinė vasara“. V. V. Landsbergis su vaikais aptarė filmą, papasakojo apie kai kurias jame matytas detales, partizanų gyvenimą.
Baigiantis susitikimui rašytojas atsakė į vaikų klausimus, kurie daugiausiai buvo susiję su jo kūryba. Po susitikimo svečias dalijo savo mažiesiems skaitytojams ir jų mokytojoms autografus.
Į projektinę veiklą įsitraukė Ukrinų, Renavo ir Židikų mokyklose besimokantys mokiniai. Jie dalyvavo piešinių konkurse, ruošėsi viktorinai, aktyviai skaitė knygas, bendravo, susitiko su visiems gerai žinomu rašytoju. Projekto įgyvendinimas praturtino kaimo vaikų laisvalaikį, suteikė jiems naujų žinių apie literatūrą ir dailę, skatino dažniau lankytis bibliotekoje ir skaityti knygas.

Mažeikių viešosios bibliotekos Ukrinų filialo bibliotekininkė Valda Muravjovienė








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą