2015 m. sausio 8 d., ketvirtadienis

Akcija „KNYGŲ KALĖDOS“

KNYGOS DOVANŲ IŠ VAŠINGTONO  VIEŠAJAI BIBLIOTEKAI

Škotų istorikas Tomas Karlailis apie knygą rašė: „Iš visų žmogaus kūrybos apraiškų labiausiai stebina ir verta dėmesio knyga. Knygose gyvos praėjusių laikų godos, girdėti aiškūs įtaigūs žmonių balsai, kurių palaikų dulkės seniai išsisklaidė kaip sapnas. Visa, ką žemėje sukūrė, apmąstė, pasiekė – tarsi būtų išsaugota knygų puslapiuose“.
Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota gerumo akcija „Knygų Kalėdos“ jau ketvirtą kartą keliauja per Lietuvą, kviečiant padovanoti naujų knygų šalies bibliotekoms. Tai viena iš galimybių praturtinti bibliotekas dovanojant leidinius.
Padarytas geras darbas, kilnus poelgis, keliauja iš širdies į širdį. Išmintis, gerumas – tai žmonių šiluma, dvasios dosnumas, vidinis grožis. Dėkingumas – mūsų stiprybė ir išminties versmė.
Nuoširdžiai dėkojame už paramą knygomis Akmenės rajono savivaldybės viešajai bibliotekai, skaitytojų aptarnavimo ir bibliografijos skyriui, vaikų literatūros skyriui poniai Aistei Kielaitei-Gullas iš Vašingtono.
Gauta įvairaus pobūdžio knygų, pažintinės literatūros, vaikiškų knygų, šakinės literatūros : L.Klimka „Lietuviškų tradicijų skrynelė“, J.Ivanauskaitė „Stebuklinga spanguolė“, R.Granauskas „Trečias gyvenimas“, R.Šerelytė „Krakatukai sniegynuose“, A.Juozaitis „Karalių miestas be karalių“, J.Erlickas „Ateinu su  šaukštu“, A.Čekuolis „Faktai ir šypsenos“, R. Šerelytė „Vardas tamsoje“, K. Gudonytė „Ida iš šešėlių sodų“, E. Aukštakalnytė Hansen „Mama Afrika“, A.Matutis „Žilo Šilo darbininkai“, K.Sabaliauskaitė „Silva Riverum“, V. Astas „Amžinoji kryžkelė“, J.Ivanauskaitė „Ragana ir lietus“ ir t.t. Informacija apie dovanotas knygas galima rasti adresu: www.abiblioteka.lt 
Tikime, kad knygų dovanojimo tradicijos Viešajai bibliotekai bus tęsiama ir ateityje, kad laukia kūrybingas, dvasingas bendradarbiavimas su ponia Aiste Kielaite –Gullas.

Viešosios bibliotekos direktorė
Zita Sinkevičienė
 
D. Taraškevičiūtės nuotraukoje  dovanotų knygų paroda


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą