2015 m. sausio 22 d., ketvirtadienis

Rankdarbių paroda Meškuičių bibliotekoje

Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Meškuičių filialas sausio mėnesį lankytojus pasitinka rankdarbių paroda ,,Margaspalvių raštų burtai“, skirta Etnografinių regionų metams. Rankdarbius atnešė     
Meškuičių miestelio gyventojos, surinkusios juos iš savo jau primirštų jaunystės kraičio skrynių. Bibliotekos lankytojai gali pamatyti unikalias auksiniais ir spalvotais šilkiniais siūlais išsiuvinėtas šimtametes staltieses, staltiesėles bei servetėles, kurios kažkada puošė dvarus bei paprastų lietuvių gryčias.
Žavi nuostabiai puošnūs nėriniuoti ir siuvinėti rišeljė technika užvalkalėliai pagalvėlėms, įvairiais raštais austos juostos, rankšluosčiai, nuostabiai peltakiuotos servetėlės bei palaidinės, megztos margaspalvės vilnonės kojinaitės ir pirštinaitės. Yra rankdarbių, parvežtų iš Sibiro platybių. Net ir ten, toli nuo namų, sunkiai dirbdamos, lietuvės moterys kūrė grožybes. Džiaugiamės paveikslu – koliažu, padarytu iš įvairių medžiagų skiaučių, nuostabiu rankų darbo kiškiu, siuvinėtais paveikslais. O Meškuičių bibliotekos langus papuošė mokytojos Vladislavos Štitilienės nuostabūs žiemos karpiniai.
Ne vienas vyresnio amžiaus bibliotekos lankytojas, apžiūrėdamas parodą, nejučiomis panyra į nostalgiškus savo vaikystės prisiminimus, mena tėvų ar senelių namus, pasidžiaugia lietuvių moterų kruopštumu, ištverme, noru kurti grožį aplink save. O jaunimas turi iš ko pasimokyti.
Maloniai kviečiame aplankyti nuostabią rankdarbių parodą!!!

Vilma Briedienė
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Meškuičių filialo vyresnioji bibliotekininkė








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą