2015 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

Mūsų duona – šventa pavadinta


Tęsdamos renginių ciklą, skirtą „Etnografinių regionų metams“ Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos suorganizavo ir pravedė popietę „Mūsų duona – šventa pavadinta“ – skirtą Duonos dienai.
Kas gali būti brangiau, skaniau ir vertingiau už duoną? Atsakymas būtų vienas – duona. Nuo senų senovės iki mūsų dienų duona reikalinga mums kasdien. Todėl ją reikia vertinti ir gerbti, o apie nukritusią ant žemės duoną Justinas Marcinkevičius yra pasakęs: „Pakelk, sūnau, duonelę! Ji – šventa“.
Duoną, kaip pagrindinį lietuvių maistą, mini rašytiniai šaltiniai. Apie ją kūrė pasakas, sakmes, ji minima tautosakoje, sutartinėse, tikėjimuose, kalendorinėse bei agrarinėse apeigose. Gilioje senovėje duona buvo suasmeninta ir sudievinta.
Pateikusi įdomių ir vertingų žinių apie duoną ir jos kelią iki mūsų, Vaikų literatūros skyriaus vedėja O. Janionienė pakvietė skaitytojus dalyvauti mįslių viktorinoje apie duoną „Duonos kelias“.Viktorinos dalyvių laukė saldūs prizai, o pagrindinis prizas visiems – Vaikų literatūros skyriaus jaunųjų aktorių, vadovaujamų O. Janionienės, suvaidintas spektaklis „Kiškučių nutikimai“.


Aurelija Gerulskienė
Viešosios bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus specialistė


V.Paulauskienės nuotraukose akimirkos iš renginio

                                       

                                               



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą