2015 m. kovo 26 d., ketvirtadienis

Baisogalos miestelio bibliotekoje – apie muzikos instrumentus

Kovo 17 d. Baisogalos miestelio bibliotekoje vyko edukacinė valandėlė „Lietuviški muzikos instrumentai“, skirta Etnografinių regionų metams. Renginyje dalyvavo Baisogalos kultūros namų etnografinio ansamblio „Dainoriai“ vadovas Paulius Kablys, Skėmių kaimo pradinės mokyklos 3–4 klasių mokiniai ir mokytojos Edita Mickuvienė, Renata Viržikauskienė, Agnė Kilienė.
Vaikams pristatytas mūsų krašto muzikos instrumentas basetla - senovės styginis muzikos instrumentas, padarytas iš uosio. Šiuo instrumentu grodavo Baisogalos muzikantas Vladas Žeromskis.  Kiekvienoje šventėje skambėdavo ir armonika – rankinis mygtukinis dumplinis muzikos instrumentas.  Jis yra pagrindinis Aukštaitijos instrumentas, kuriuo grojant reikia  turėti vikrius ir miklius pirštus... Mokiniai ne tik išklausė įdomių pasakojimų, bet  turėjo galimybę patys išbandyti šiuos instrumentus, pagroti ir pasižiūrėti autentišką filmą apie įžymų mūsų kraštietį muzikantą, instrumentų meistrą, Vladą Žeromskį.
           Renginio pabaigoje mokytojų paruoštoje programoje mokiniai šoko, dainavo, vaidino aukštaičių, žemaičių, dzūkų ir suvalkiečių tarmėmis, visiems priminė, iš kur yra kilęs jų gimtojo Skėmių kaimo pavadinimas bei kokia tarme ten kalbama.
           Tokios  bendradarbiavimo valandėlės skatina vaikus labiau domėtis tautiniu paveldu.

Baisogalos filialo informacija


                                                  




                                        





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą