2015 m. kovo 31 d., antradienis

Linos Videckienės parodos „Kai pavasaris sieloj...“ pristatymas Buknaičių bibliotekoje

                  Kovo 25 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Buknaičių filiale pristatyta mažeikiškės Linos Videckienės paveikslų, tapytų ant drobės aliejiniais dažais, paroda „Kai pavasaris sieloj...“. Parodos autorė dirba Mažeikių Švietimo Centre, direktoriaus pavaduotoja ūkiniams reikalams. Atradusi laisvesnio laiko, imasi kūrybos. Jauna, energinga, iškalbinga moteris stebina aplinkinius meniniais sugebėjimais. Ji ne tik tapo paveikslus, bet turi ir kitokių užsiėmimų: piešia portretus, graviruoja, daro papuošalus, rankų darbo atvirutes, reprodukcijas, išpjausto vaisius, kuriuos galima dovanoti įvairiomis progomis, užsiima lėlių kūryba ir turi dar daug įvairios veiklos.
Bet kokia meno rūšis tai terapija. Tai poilsis nuo kasdienių darbų, nuo problemų. Tai atgaiva sielai. O sieloje – pavasaris. Norisi atgimstančios gamtos, energijos, todėl parodoje – tapytos gėlės, - teigia Lina. Autorė prisiminė, kai prieš penkerius metus, besiblaškanti gyvenime, įžengė į dailininko studiją, kuri persismelkusi dažais. Ir tie darbai ant molberto laukiantys menininko prisilietimo, paveikslai kabantys ant sienos, nuostabi darbų galerija ir pats menininkas – toks įdomus, slepiantis savyje kažką tokio savito... Tada Lina suvokusi, kad nori pažinti tą pasaulį, širdis linksta prie meno, nors bandžiusi nuo jo atsiriboti. Puikiai dabar žinanti, ko norinti, ko siekianti. Džiaugiasi žmonėmis, kurie kuria, stengiasi kitiems suteikti nors dalelę gėrio ir šilumos. Aliejinius dažus moteris pamėgusi prieš keletą metų, bet vis mokosi jais dirbti ir semiasi žinių. Mėgsta viską išbandyti ir per savo praktiką, patirtį siekia norimo rezultato. Laiko stoka... o galvoje knibžda tiek minčių, tiek suplanuotų darbų. Domisi ir žavisi modernistinės dailės kryptimi –  hiperrealizmu, kuriam būdingas fotografiškai tikslus tikrovės atkartojimas. Ateityje planuoja padirbėti prie kelių paveikslų ir pasiekti tokio rezultato. Menininkė sukaupusi ir kitų dailininkų darbų fotografijų ir žavisi jų tapymo stiliumi. Ieškanti savojo stiliaus, savojo braižo. Autorė visiems linki įsiklausyti į save, suprasti ko nori ir niekada nenuleisti rankų. Gyvenimas toks trumputis, o galima tiek daug nuveikti.
Labiausiai veikliai moteriai trūksta laiko, nes savo veikla užsiima po darbo, vakarais, savaitgaliais. Kai kurie jos paveikslai bibliotekoje tebekvepia dažais. Prieš parodos pristatymą dirbo gana intensyviai, netausodama savęs, negailėdama sugaišto laiko. Buvo tik viena mintis – kad iki parodos pristatymo nutapyti kuo daugiau paveikslų. Autorė pristatė 13 darbų. Visuose jos darbuose – gėlės. Didžiausia menininkės svajonė –  turėti erdvias dirbtuvėles, kuriose skleistųsi autorės mintys, dirbtuvėlės, kuriose save galėtų išreikšti jos dukros , – teigia Lina.
„Džiugu pabūti kvepiančioje dažais, nutapytų įvairių gėlių apsuptyje, parodoje. Miela širdžiai, linksma akims. Kaskart tokios parodos, kuriose įdėta dailininkės sielos, praturtina žmogaus vidų“, – teigia Buknaičių kaimo bendruomenės pirmininkė Gražina Kraulienė.
Vyresnioji bibliotekininkė Valerija Beniušienė Linai Videckienei padėkojo už parodytą grožį. Linkime sėkmės kūryboje, meno  aukštumų ir pripažinimo. Parodos „Kai pavasaris sieloj...“ pristatymas buknaitiškių širdyse pažadino pavasarį. Malonu ir naudinga pabendrauti su tokiais žmonėmis kaip Lina, tada labiau pradedi  save suvokti, kitaip mąstyti, keisti požiūrį.
Paroda skirta Žemės dienos renginiams ir Etnografinių regionų metams paminėti. Parodą bus galima aplankyti iki balandžio 21 d. Artimiausiu metu buknaitiškiai turės galimybę parodoje pamatyti  Linos sukurtas lėles.

Valerija Beniušienė
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Buknaičių filialo vyresn. bibliotekininkė

Aldonos Budžienės nuotrauka


                                                           




                                              






                    

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą