2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Jubiliejinė 10-oji vaikiškos knygos šventė ,,Pasibelsk į knygos širdį”

            Balandžio 10 d. į Kuršėnų kultūros centro salėje vykusią 10-ąją jubiliejinę vaikiškos knygos šventę ,,Pasibelsk į knygos širdį” rinkosi jaunieji bibliotekos skaitytojai, vedini tėvelių ir senelių, vaikų lopšelių - darželių ugdytiniai, mokyklų auklėtiniai. Prieš dešimt metų Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėja Janina Spulginienė organizavo konferenciją ,,Kaip sugrąžinti vaiką prie knygos“. Būtent tuomet ir buvo nuspręsta, kad kiekvieną pavasarį, švenčiant Tarptautinę vaikų knygos dieną ir pasakų rašytojo Hanso Kristijano Anderseno gimtadienį, organizuoti vaikiškos knygos šventę. Šios šventės metu paskatinti daugiausiai skaitančius vaikus, padėkoti jų tėveliams ir seneliams už tai, kad jie moko savo atžalas tausoti knygas, skiepija meilę joms, skatina skaitymą.
            Visą dešimtmetį pagrindinė šventės ,,Pasibelsk į knygos širdį“ iniciatorė, rėmėja ir globėja buvo Lietuvos Respublikos Seimo narė Rima Baškienė. Šiemet ji padovanojo šventės dalyviams ne tik vertingų dovanų –– knygų, bet, kartu su Kultūros mecenatu Ramūnu Karbauskiu, ir nuotaikingą „Naisių vasaros“ teatro spektaklį ,,Troliai Mumiai ir Burtininko skrybėlė“.
         Šventė prasidėjo nuotaikinga Kuršėnų vaikų globos namų auklėtinių (vadovė Rasma Veličkienė) daina ,,Abėcėlė“. Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Ingrida Klupšaitė pasveikino jaunuosius knygos mylėtojus su gražia švente, paragino dažniau prisiliesti prie knygos, atrasti skaitymo malonumą, dvasingiau įprasminti laisvalaikį. Direktorė, visų jaunųjų skaitytojų vardu, padėkojo šventės ir Vytauto Vitkausko bibliotekos vaikų literatūros skyriaus globėjai Rimai Baškienei ir įteikė simbolinę dovaną –– žaliuojančią ,,gyvą knygą“.
          Šventėje Lietuvos Respublikos Seimo narė vertingas dovanas –– knygas įteikė dešimčiai aktyviausių, daugiausiai knygų perskaičiusiems vaikams: Austei Dovtartaitei, Atlantai Rusteikaitei, Ievai Norkevičiūtei, Patricijai Kuodytei, Patricijai Norkutei, Deimantei ir Rokui Kazelskiams, Renatui Griciui, Irmai Džejytei ir Kiprui Kunigėliui. Taip pat apdovanoti mokiniai, perskaitę daugiausiai knygų mokyklų bibliotekose, tai: Laura Andrijauskaitė –– St. Anglickio mokykla, Guoda Klemenytė –– Pavenčių mokykla, Erika Poškutė –– Daugėlių mokykla. Knygomis apdovanota ir daugiausia knygų perskaičiusi Pavenčių mokyklos 4a klasė (mokytoja Rima Kleinauskienė).
            Dešimtosios vaikiškos knygos šventės proga Lietuvos Respublikos Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto padėkos įteiktos Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vedėjai Janinai Spulginienei ir vyresniajai bibliotekininkei Bronei Galkienei.              Geros šventės emocijos, pagarba knygai, skaitymo džiaugsmas tegul tiesia kelią į kiekvieną  šeimą, pasibeldžia į mažųjų širdis, lydėdami juos ilgus metus.    

Janina Spulginienė,
Šiaulių rajono Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos
Vaikų literatūros skyriaus vedėja
  


                                                              








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą