2015 m. balandžio 26 d., sekmadienis

Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje

          Visose Lietuvos bibliotekose, balandžio 23-29 dienomis vyksta jubiliejinė, 15-oji, Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė.
Nacionalinė bibliotekų savaitė prasideda balandžio 23 dieną, UNESCO minimą pasaulinę knygos ir autorių teisių dieną. Šią dieną Lietuvos bibliotekose planuojami jau tradiciniais tapę skaitymai, kurie šiemet skirti etnografiniams regionų metams paminėti.
Todėl ir mes, bibliotekų savaitės atidarymo dieną, pasikvietę senus, gerus draugus  bendrijos „Akmenės viltis“ lankytojus skaitėme ir klausėmės savo regiono, savo krašto, savo miesto literatų kūrinių. Viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus vadovė Ona Janionienė trumpai pristatė mūsų miesto rašytojo, gerbiamo Vytauto Almanio kūrybą ir perskaitė ištrauką „Knyga mano gyvenime“, pasidalino bibliotekininkės iš Jučių Eugenijos Škultinienės posmų skambesiu, o Viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus darbuotoja Aurelija Gerulskienė paskaitė savo kūrybos eilėraščių ir geros vaikų literatūros skyriaus draugės, poetės  Gražinos Blinkinienės poezijos.
Renginio dalyviai klausėsi, džiaugėsi, diskutavo ir nusprendė, kad mūsų krašto žmonių kūryba labai graži, skambi ir galime pagrįstai didžiuotis, turėdami šalia savęs tokių kūrėjų, garsinančių mūsų kraštą.


Aurelija Gerulskienė
Vaikų literatūros skyriaus specialistė


       O.Janionienės nuotrauka



                                              
 Iš dešinės į kairę: Vaikų literatūros skyriaus specialistė Aurelija Gerulskienė ir bendrijos    „Akmenės viltis“ lankytojai su vadove Danute Jurevičiene





                                              



















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą