2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Popietė Naujosios Akmenės lopšelyje - darželyje „Atžalynas“

        Viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus darbuotojos nuoširdžiai dirba ir daug dėmesio skiria ne tik moksleiviams bet ir būsimiesiems skaitytojams – ikimokyklinio amžiaus vaikams. Su visais Naujosios Akmenės miesto darželiais nuoširdžiai bendradarbiaujama. Darželiuose ruošiamos knygų parodos, drauge švenčiamos vaikų knygų dienos, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Vaikų literatūros skyriaus jaunieji artistai, vadovaujami vadovės O.Janionienės, savo spektakliais kasmet džiugina ikimokyklinių įstaigų auklėtinius. Darželinukai kartu su auklėtojomis dažni Vaikų literatūros skyriaus svečiai. Jie susipažįsta su Vaikų literatūros skyriumi, jo darbu, kalbasi apie knygeles, jiems skaitomos pasakos, menamos mįsles, vaikai dalyvauja  Vaikų literatūros skyriaus renginiuose.
Vykdydamos projektą „Kai mes sveiki, pasaulis šypsosi“ Viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus darbuotojos lopšelyje - darželyje „Atžalynas“ pravedė popietę „Noriu būti sveika ir graži. Padėkite man“.
Raganiukės (R.Kornejevaitė ir U.Bartašiūtė) ir katė (E.Šileikaitė) suvaidino teatralizuotą viktoriną, kurioje vaikai mokė neišmanėlę raganiukę kaip reikia elgtis ir maitintis, kad būtum švari, graži, sveika, liekna, grakšti. Vaikams, atsakiusiems į raganiukių ir katytės klausimus buvo įteiktos dovanelės. O visiems darželio auklėtiniams Vaikų literatūros skyriaus jaunieji artistai padovanojo naują spektaklį „Zuikučių nutikimai“.

Violeta Paulauskienė
          Akmenės rajono savivaldybės
          viešosios bibliotekos referentė  

O.Janionienės nuotraukos                                            


                                          Jaunieji artistai po spektaklio


                                   
                                      Aktyviausi viktorinos dalyviai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą