2015 m. balandžio 28 d., antradienis

Susitikimas su vienuolėmis misijonierėmis Gruzdžių Augustino Griciaus bibliotekoje

  Prasideda projekto ,,Mūsų planeta — mūsų bendras rūpestis“, skirto Europos dienai paminėti, vykdymas. Viena iš veiklų — susitikimas su Švč. Nekaltosios Mergelės Marijos Tarnaičių kongregacijos vienuole seserimi Virginija Semaškaite ir vienuole seserimi Aušra Kuodyte.
    Susitikime dalyvavo Gruzdžių gimnazijos savanorės, gimnazistės bei bibliotekos skaitytojai. Vienuolė sesuo V. Semaškaitė papasakojo apie Seserų Marijos Tarnaičių kongregaciją, jos misionierišką veiklą, buvo rodomos nuotraukos ir filmuota medžiaga. Didelio susidomėjimo sulaukė vienuolės sesers A. Kuodytės pasakojimas apie 10 metų vykdytą misiją Ruandos respublikoje bei Kongo Demokratinėje respublikoje. Daug naujo sužinojome apie šių šalių žmonių buitį, papročius, misijų veiklą. Buvo užduota daug klausimų, susijusių su savanoryste, misijomis Afrikos šalyse bei pačia kongregacija, į kuriuos mielai atsakinėjo viešnios.
       Susitikimo dalyvėms atminimo dovanas teikė Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja B. Litevkienė, vyriausioji metodininkė A. Kiršinaitė ir Gruzdžių A. Griciaus filialo vyresnioji bibliotekininkė J. Jasiškytė.


Jurgita Jasiškytė,
Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos
Gruzdžių Augustino Griciaus filialo vyresnioji bibliotekininkė


                                              






     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą