2015 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

Žinios iš tarptautinės konferencijos

 2015 m. balandžio 27-28 dienomis Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė dalyvavo XV-oje Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės Tarptautinėje konferencijoje „Biblioteka: informacija ir žinios kiekvienam“, kuri vyko Lietuvos Respublikos Seime.
Konferencijoje dalyvavo Lietuvos Respublikos kultūros ministras Š.Birutis, Ministro Pirmininko patarėjas kultūrai F.Latėnas, IFLA prezidentė Sinikka Sipila, kolegos bibliotekininkai iš kaimyninių šalių: Latvijos, Estijos. Pranešimus skaitė mokslo ir politikos atstovai, profesionalūs bibliotekų praktikai, komunikacijos ir informacijos specialistai skaitė pranešimus: Lietuvos nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. Dr. R.Gudauskas - „Bibliotekos ir tvarus visuomenės vystymasis“, Latvijos nacionalinės bibliotekos plėtros departamento vadovas Uldis Zarins - „Mūsų bibliotekos – šviesos rūmai“, Veronika Raudsepp Linnupuu Viljandi  miesto biblioteka - „Bibliotekininkystė besikeičiančiame pasaulyjeEstijos požiūris į IFLA tendencijų apžvalgą“ ir kiti.
Viešosios bibliotekos direktorė pasidalino profesionaliomis  žiniomis iš konferencijos su rajono bibliotekininkais.
Viešosios bibliotekos administracija  nominacijai „Už indėlį į bendruomenės raštingumo ugdymą ir socialinės atskirties mažinimą“ pasiūlė Akmenės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus padalinio vadovę Oną Janionienę. Direktorė Z.Sinkevičienė iš Tarptautinės konferencijos  Seime parvežė  Lietuvos Respublikos Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkės A.Pitrėnienės padėką skirta O.Janionienei už lojalumą bibliotekininko darbui, meilę žmonėms ir knygai, už aktyvią profesinę veiklą ir bendruomenės informacinio raštingumo ugdymą.

Zita Sinkevičienė
Akmenės rajono  savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė


  V. Paulauskienės nuotraukoje iš kairės į dešinę: Viešosios bibliotekos vaikų literatūros     skyriaus padalinio vadovė O.Janionienė, Viešosios bibliotekos direktorė Z.Sinkevičienė, Vaikų literatūros skyriaus specialistė A.Gerulskienė ir direktorės pavaduotoja D.Taraškevičiūtė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą