2015 m. gegužės 22 d., penktadienis

Alksniupiuose – kaimo bibliotekos jubiliejinė šventė

Gegužės 15 dieną Radviliškio rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Alksniupių filiale paminėta jo įkūrimo 45-erių metų sukaktis.
 Renginį vedė ir su trumpa bibliotekos istorija supažindino ilgametė šios bibliotekos darbuotoja Almina Šereivienė. Iš jos lūpų skambėjo jos pačios ir poetės Editos Mozūraitės eilės apie biblioteką. Eilėraščių padeklamavo ir Alksniupių pagrindinės mokyklos priešmokyklinukė Austėja Čepaitytė bei 6 klasės mokinys, rajoninio skaitovų konkurso 3-osios vietos laimėtojas Aidas Andrejauskas.
 Alksniupių pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja, ilgametė bibliotekos skaitytoja Zita Kūčienė papasakojo apie savo draugystę su biblioteka nuo pat vaikystės iki šių dienų. Prisiminimais dalijosi ir buvusi bibliotekos darbuotoja Aleksandra Jakavičienė, kuri susilaukė padėkos už metus, paskirtus šiai bibliotekai. Radviliškio viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja, laikinai einanti direktorės pareigas Vida Marcinkienė pasveikino ir ją, ir geriausius bibliotekos skaitytojus bei pagalbininkus: Gražiną Vengrienę, Genovaitę Klunko, Zosę Jakavičienę, Zitą Kučienę, Laimą Didžbalienę, Ritą Masilionienę, kitus, taip pat pačią šios bibliotekos vyresniąją  bibliotekininkę Alminą Šereivienę.
 Jubiliejaus proga biblioteką, jos bibliotekininkę sveikino ir Alksniupių kultūros namų direktorė, kaimo bendruomenės pirmininkė Laima Didžbalienė, Joniškio viešosios bibliotekos Kraštotyros skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Rita Mačiukienė, kolegės Indrė Judeikevičienė, Asta Tamošiūnienė iš Aukštelkų bei Šeduvos filialų ir šių eilučių autorė.
 Renginyje koncertavo Joniškio gitaros studijos, vadovaujamos Gintaro Mikalėno, atlikėjai.         Susirinkusieji dėkojo už šią šventę, džiaugėsi maloniai praleistu vakaru, jaukia atmosfera ir gautomis geromis emocijomis.
        
Genovaitė Lukšaitė
Viešosios bibliotekos vyr. metodininkė 
                                             
         
 Autorės ir Rimanto Mačiuko nuotraukose – Alksniupių bibliotekos jubiliejinės šventės vaizdai


                                                     





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą